HIFK
4-4-2
vko.27 // 13.7.2019

FC Honka kaatoi HIFK:n (FC Honka-HIFK 3-0)

FC Honka kaatoi HIFK:n Espoon Tapiolassa Lucas Kaufmannin, Javi Hervasin ja Demba Savagen maaleilla 3-0.

Kotijoukkue Honka pääsi heti ottelun avauskympillä niskan päälle, kun se ottelun 7. peliminuutilla siirtyi 1-0 -johtoon. Demba Savage nousi vasenta laitaa pitkin ja keskitti kohti boksia. Pallo päätyi lopulta Juha Hakolalle, jonka nosto löysi Lucas Kauffmannin HIFK:n maalin edustalta, ja Daniel Kollar HIFK-maalilla oli voimaton brasilialaisen keskikenttäpelaajan viimeistelyn edessä.

Maalin jälkeen pelin hallinta siirtyi vähitellen vierasjoukkueelle, mutta Erikson Carlosin ja Luís Henriquen muutamien hyökkäyspäässä luomien tilanteiden lisäksi varsinaisia maalipaikkoja ei kuitenkaan syntynyt. Ensimmäisellä puoliajalla HIFK:n peli oli monessa mielessä samanlaista kuin mitä se on ollut edelliskierroksilla, eli se kuuluisa viimeinen silaus hyökkäyspäässä jäi puuttumaan, ja näin ollen HIFK:n maaliton putki kasvoi jo kuuden puoliajan mittaiseksi taukovihellyksen soidessa.

Toisen puoliajan alussa HIFK:n vaikeudet jatkuivat, kun Tuukka Andberg rikkoi vastustajan pelaajaa keltaisen kortin arvoisesti ottelun 54. peliminuutilla. Tilanteesta seurasi vapaapotku kotijoukkueelle, ja Hongan keskikenttäpelaaja Javi Hervas käytti tämän tilanteen hyväkseen laukomalla pallon HIFK:n maaliin.

HIFK:n kiri ei tässä ottelussa lähtenyt liikkeelle oikein missään vaiheessa, ja Honka pääsi vielä ottelun viimeisellä kympillä lisäämään johtonsa tilanteeseen 3-0. Ensimmäisen maalin alustanut Hakola teki esityön tähänkin osumaan, ja tällä kertaa laidalta löytyi Savage, joka pääsi nokikkain Kollarin kanssa, eikä erehtynyt vaan nosti pallon varmasti maaliin. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi.

FC Inter-FC Honka Veritas Stadionilla sunnuntaina 21.7. kello 17 ja HIFK-RoPS Telia 5G Areenalla sunnuntaina 21.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut