AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
KuPS
3-3-4

31

(0-1)

Yleisöä 1762

KPV
1-2-1
vko.17 // 4.5.2019

Ennakko: KuPS-KPV

Ennakko: KuPS-KPV

KuPS ja KPV iskevät yhteen sunnuntaina Kuopiossa.

KuPS saa sarjanousija KPV:n vieraakseen sunnuntaina, kun kuopiolaiset jahtaavat kolmatta peräkkäistä voittoa.

KuPS on saanut oman voittotilinsä auki komealla tavalla. Rovaniemeltä se haki hienon 1-0-vierasvoiton ja Maarianhaminassa joukkue nousi kolmen maalin tappioasemasta uskomattoman hienoon 4-3-vierasvoittoon. Menestyksennälkäinen joukkue metsästää sunnuntai-iltana tämän kauden ensimmäistä kotivoittoaan.

- Kaksi hyvin erilaista peliä takana, toisaalta myös täydellisen erilaiset olosuhteet, joissa molemmissa joukkue osoitti isoa henkistä kanttia. Ne olivat meille hyviä voittoja, mutta pelillisesti pystymme vielä parempaan. Meillä on ollut joissakin peleissä isoja ongelmia vastahyökkäysten puolustamisessa, joista suurin osa on johtunut huonosta hyökkäyspelaamisesta ja harhasyötöistä. Tämä ongelma meidän on pakko korjata, mikäli aiomme pysyä sarjakärjen vauhdissa, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Kuopiolaisten Veikkausliigakausi on kääntynyt vahvaan noususuuntaukseen tuloksellisesti nihkeän alun jälkeen. Pelaamisessa on oikeanlaista meininkiä ja voittamiseen tarvittavia elementtejä alkaa löytyä riittävästi. Joukkue osoitti Ahvenanmaalla jälleen kovaa luonnettaan ja yhteishenki on edelleen vahva. Sunnuntaisesta kotiottelusta onkin aihetta odottaa voitokasta lopputulosta.

KuPS on kärsinyt alkukaudella jonkin verran loukkaantumisista, mutta tilanne alkaa kääntyä parempaan suuntaan. Puolustaja Jiri Nissisen Suomen Cupin RoPS-ottelussa murtunut sormi on kunnossa, mutta samassa ottelussa tullut sitkeä takareisivamma on pitänyt miehen alkukaudella sivussa. Hän haki pelituntumaa lauantaina KuFun ottelussa.

Keskikenttäpelaaja Joona Hiltunen on kärsinyt nilkkavammasta mutta on kuntoutunut. Hänkin pelasi lauantaina KuFun riveissä. Keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna sai pienen vamman Honka-pelissä, joten hän huilasi RoPS-pelin mutta oli kokoonpanossa jo Maarianhaminassa.

Hyökkääjä Saku Savolainen sai tällin jalkaansa Honka-pelissä ja huilasi kaksi edellistä ottelua mutta on käytettävissä KPV-ottelussa. Keskikenttäpelaaja Issa Thiaw on kuntoutunut polvivammastaan, mutta on joutunut olemaan viime aikoina sivussa lihaskireyden vuoksi. Toppari Juho Pirttijoella on ongelmia polvensa kanssa, mutta vamma ei ole vakava. Hän on sivussa ainakin KPV-pelin. Hyökkääjä Ats Purje on kärsinyt nivusvammasta, mutta palaa harjoituksiin lähiaikoina.

KPV pelaa sunnuntaina jo tämän vuoden 12. ja Veikkausliigakauden kuudennen ottelunsa Kokkolan ulkopuolella.

Sen jälkeen tiedossa on paluu Kokkolan Keskuskentälle. KPV:n valmennuksessa reissupelien päätös maistuu ja siitä saadaan ammennettua myös lisävirtaa itse otteluun.

- Kohtuullisen vieraspeliputken päätöskamppailu. KuPS peli on joukkueelle 11. virallinen ottelu putkeen vieraissa, Suomen Cupin ja Veikkausliigan pelit mukaan laskien. Tietyllä tapaa tämä vieraskiertueen päätöskamppailu antaa lisää virtaa tähän otteluun, pohtii KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen.

- Kokoonpanopuolella sunnuntai tulee todennäköisesti vielä liian nopeasti toipilaille. Lisäksi parin pelaajan kohdalla tiiviin ottelutahdin rasituksia puntaroidaan vielä ottelun alla.


KuPS - KPV Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 5.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, KPV:n verkkosivut