AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
FC Inter
5-2-3

41

(2-1)

Yleisöä 2914

HJK
4-3-3
vko.16 // 28.4.2019

Ennakko: FC Inter-HJK

Ennakko: FC Inter-HJK

Maanantainen Veikkausliigan ottelu tuo hallitsevan mestarin HJK:n FC Interin vieraaksi Veritas Stadionille. Ottelu alkaa maanantaipelille tuttuun tapaan kello 18.30.

Interin alkukausi on ollut vierasottelupainotteinen, sillä ensimmäisten viiden kierroksen otteluista peräti neljä on pelattu vieraskentällä. Viimeksi torstaina joukkue kohtasi Hongan Tapiolan Urheilupuistossa. Kotijoukkueen 3-2 -voittolukemiin päättynyt ottelu on Riveiron mukaan tuonut omanlaisensa latauksen Interin valmistautumiseen.

– Olemme edelleen hieman vihaisia siitä, miten hävisimme pelin ja pisteet. Olemme kiukkuisia, mutta samaan aikaan nälkäisiä kilpailemaan jälleen ja pelaamaan sillä tavoin, että ansaitsemme voittaa. Erityisesti nyt, kun pääsemme jälleen pelaamaan kannattajiemme edessä, Riveiro lisää.

HJK on pelannut kauden avauksen jälkeen jo neljä kamppailua. Näistä tuloksena on yksi voitto sekä kolme tasapeliä. Viimeisimmässä ottelussaan HJK tasasi Stadin Derbyssä pisteet HIFK:n kanssa lukemin 1-1. Akseli Pelvas vei sinivalkoiset johtoon toisella puolikkaalla, mutta HIFK nousi pian tasoihin. Tulokseen ei oltu tyytyväisiä HJK:ssa.

– Todella huono peli, en tiedä pelattiinko näin huonoa peliä talvikaudellakaan. Siitä meidän pitää parantaa, Klubin apuvalmentaja Jani Sarajärvi manasi.

Pelillisesti Riveiro näkee Interin olleen jo edellisessä ottelussa hyvässä tilanteessa ja pystyneen kamppailemaan tasapäisesti Hongan kanssa. Riveiron mukaan myös joukkueen puolustaminen toimi kohtuullisen hyvin varsinaisen pelaamisen osalta.

– Kuten sanottua, olemme kuitenkin pettyneitä ja vihaisia kolmen maalin päästämiseen erikoistilanteista tai niiden jälkitilanteista. Niiden avulla Honka sai lopulta valtavan hyödyn. Mielestäni Honka yhdessä Ilveksen kanssa on pelannut alkukaudesta parhaalla itseluottamuksella ja pystyimme täysin kilpailemaan heidän tasollaan liki joka asiassa. Emme kuitenkaan erikoistilanteissa, Riveiro manaa.

Edellinen ottelu toi myös uuden nimen Interin lyhyenä pysyneelle poissaolijoiden listalle, sillä Honka-ottelun kesken jättänyt Aleksi Paananen joutuu jäämään sivuun huomisesta ottelusta. Riveiron mukaan Albion Ademi on Paanasen ohella ainoa varma poissaolija huomisen kokoonpanoa valittaessa.

– Albion ja Aleksi ovat ulkona huomisesta pelistä. Eero Tamminen on ollut pari päivää kipeänä, mutta hänkin on palannut jo harjoituksiin, Riveiro luettelee pelaajatilanteesta.


FC Inter-HJK Veritas Stadionilla maanantaina 29.4. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.