4-3-3
vko.17 // 29.4.2019

FC Inter nöyryytti HJK:ta (FC Inter-HJK 4-1)

FC Inter aiheutti HJK:lle 4-1 (2-1) -tappion maanantaina Turussa.

HJK meni Elderson Echiejilen osumalla johtoon heti ottelun toisella peliminuutilla. Timo Furuholm toi Interin tasoihin 10. minuutilla ja vei turkulaiset toisella maalillaan johtoon 19. minuutilla. Juuso Hämäläinen lisäsi johdoksi 3-1 49. minuutilla. Daniel Kamy vastasi 4-1-osumasta 63. minuutilla.

Ottelun alku oli kotijoukkueen kannalta synkkä, sillä jo vajaan minuutin jälkeen pallo oli Interin maalissa. Osumasta vastasi sivurajaheiton jälkitilanteessa vieraiden laitapelaaja Elderson.

Interillä meni heti toipuessa nopeasta takaiskusta. Vauhtiin päästyään, kentällä ei lopulta ollut kuin yksi joukkue ja se oli suurella sydämellä pelannut Inter.

Tasoitusmaali syntyi pelin yhdeksännellä minuutilla Interin ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestä. Niko Markkula pelattiin oikeasta laidasta täyteen vauhtiin, mistä tarkka keskitys tavoitti Timo Furuholmin, joka jatkoi pallon takatolpan kautta maaliin.

Interin 2-1 johtomaali 19. minuutilla oli kuin oppikirjaversio suunnanmuutospelaamisesta. Mikko Kuningas katkaisi HJK:n syötön keskialueella, mistä terävän kuljetuksen jälkeen vapauttava syöttö Filip Valencicille, joka siirsi pallon Furuholmille, jolla oli helppo työ tehdä illan toinen täysosuma.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin 37. minuutilla, kun HJK-toppari Faith Obilor teloi Interin Luciano Balbin vastuuttomalla taklauksella sairaalakuntoon. Täysin järjetön taklaus toi Obilorille ansaitun ulosajon.

Inter käytti miesylivoiman järkevästi hyväkseen. Yltiöpäisen prässäämisen sijaan HJK sai pitää palloa ja Interin keskittyessä välillä vastahyökkäyksiin. Joukkueen kolmas maali oli lähellä kolme minuuttia ennen taukoa. Valencicin laukaus Furuholmin syötöstä meni kuitenkin yli maalin.

Maanantai-illan ottelu ratkesi lopulta toisen jakson alussa Interin Juuso Hämäläisen tehtyä joukkueen kolmannen maalin Mika Ojalan keskityksestä.

Ojala oli pohjustamassa myös kotijoukkueen neljättä maalia, jonka teki lopulta vaihdosta Balbin tilalle kentälle tullut Daniel Kamy 63. minuutin kohdalla.

Interillä ei ollut missään vaiheessa vaikeuksia puolustaa johtoaan. Paremmalla onnella lisämaalitkaan eivät olisi olleet vääryys. Kaksi maalia ottelussa lopulta tehnyt Furuholm oli lähellä hattutemppua 83. minuutilla, mutta jatko Markkulan keskitykseen meni vähän takatolpasta ohi maalin.

HJK-Ilves Telia 5G Areenalla perjantaina 3.5. klo 18.30 ja FC Inter-RoPS Veritas Stadionilla tiistaina 7.5. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.