AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

10

(1-0)

Yleisöä 5723

SJK
4-5-1
vko.42 // 20.10.2018

Ennakko: HJK-SJK

Ennakko: HJK-SJK

Suomen mestaruuden varmistanut HJK isännöi sunnuntaina SJK:ta.

SJK matkustaa sunnuntaiksi Helsinkiin ja kohtaa Suomen mestaruuden jo varmistaneen HJK:n.

SJK on taulukossa yhdeksäntenä. Suoraan Veikkausliigasta putoaa viimeiseksi jäänyt PS Kemi, mutta toiseksi viimeisen osana on joutua kauden jälkeen karsintaan, jossa vastaan tulee kaksiosaisessa otteluparissa Ykkösessä toiseksi sijoittunut joukkue. Tällä hetkellä toiseksi viimeisenä on TPS, jonka piste-ero SJK:hon on kaksi pistettä. TPS:n yläpuolella on IFK Mariehamn, jolla on sama pistemäärä kuin SJK:lla, mutta selvästi heikompi maaliero. Myös TPS:n maaliero on heikompi kuin SJK:n. IFK Mariehamn kohtaa vierasottelussa PS Kemin ja TPS matkustaa KuPS:n vieraaksi Kuopioon.

Jos SJK voittaa sunnuntaina oman ottelunsa ja jompikumpi takana tulevista joukkueista häviää samaan aikaan, olisi SJK:n sarjapaikka Veikkausliigassa käytännössä varma. Jopa tasapeli saattaisi riittää.

- Me kaikki tietenkin tiedämme sarjatilanteen, mutta me keskitymme ainoastaan omiin peleihimme. Meidän ei kannata miettiä muita joukkueita, vaan antaa heidän tehdä omat hommansa, me hoidamme omamme, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Eremenko mukaan kaikki edellytykselle hyvälle esitykselle ja tulokselle ovat myös olemassa.

- Meidän valmistava viikko on mennyt hyvin. Pidimme muutaman päivän vapaan Honka-pelin jälkeen ja sen jälkeen meillä on ollut todella hyvä viikko. Olemme fyysisesti ja mentaalisesti hyvässä iskussa. Tietenkin joitain pieniä kysymysmerkkejä on pelaajien loukkaantumisten suhteen ja varmuudella Hetemaj ja Dorman ovat pelikieltojen vuoksi ulkona. Peliin menemme kuitenkin parhaalla mahdollisella ryhmällä mitä on.

- Valmistaudumme peliin ammattimaisesti niin hyvin kuin mahdollista ja odotamme saavamme hyvän tuloksen sunnuntain ottelusta, naulaa Eremenko.

Klubi onnistui varmistamaan mestaruuden hyvissä ajoin erittäin vahvan syyskauden myötä. HJK lähtee kauden viimeiseen kotiotteluun allaan 13. ottelun tappioton putki Veikkausliigassa. Vastustajat ovat onnistuneet viimeistelemään edellisessä yhdeksässä ottelussa yhteensä vain yhden maalin HJK:n verkkoon. Klubin edellinen tappio on peräti kesäkuulta. Yhteensä pisteettömiä otteluita on kertynyt kauden aikana vain kolme.

SJK saa tähän otteluun takaisin pelikiellosta Jarkko Hurmeen ja Dani Hatakan, mutta Mehmet Hetemajn pelikielto siis atkuu vielä yhden ottelun. Viime ottelussa korttitili tuli täyteen Richie Dormanille ja hän kärsii yhden pelin pelikieltonsa sunnuntaina.

Loukkaantumisista ovat SJK-pelaajista pelikuntoon toipuneet Ville Tikkanen ja Obed Malolo. SJK nosti ennen maajoukkuetaukoa pelattuun edelliseen otteluun akatemiasta laitapuolustaja Joona Lautamajan ja nuoren brasilialaisen Marcus Viniciuksen. Johannes Laaksonen missasi edellisen ottelun loukkaantumisen vuoksi, mutta hän saattaa olla mukana taas sunnuntaina.


HJK-SJK Telia 5G Areenalla sunnuntaina 21.10. klo 14.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, SJK:n verkkosivut