vko.42 // 21.10.2018

HJK ei antanut SJK:n yllättää (HJK-SJK 1-0)

Mestarijoukkue HJK ei antanut SJK:n yllättää vain voitti kotiottelunsa Klauss de Mellon maalilla 1-0.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti HJK:n hallinnassa. Klubi onnistui luomaan useita hyökkäyksiä, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. Vieraat pääsivät vajaan vartin jälkeen peliin paremmin mukaan. SJK sai kaksi perättäistä kulmapotkua, joista jälkimmäisestä syntyi tekopaikka, mutta tilanteesta seurannut laukaus painui hienoisesti ohi Maksim Rudakovin vartioiman HJK-maalin.

SJK:n hienoisen paineen jälkeen jaksolla nähtiin suvantovaihe, jonka aikana kumpikaan joukkue ei saanut luotua kunnollisia hyökkäyksiä.

Käynnissä oli 37. peliminuutti, kun HJK käytti ensimmäisen tekopaikkansa tehokkaasti. Isäntien kova prässi tuotti tulosta SJK:n boksin ulkopuolella ja riiston jälkeen pallo pelattiin João Klaussille. Brasililainen laukoi nopeasti ja tulinen kuti painui maalin takanurkkaan. Osuma oli Klaussille jo kauden 20:s.

Klubi aloitti toisen jakson vauhdilla. Vain muutaman minuutin pelin jälkeen kotijoukkue vyörytti hyökkäyksen vasemmalta laidalta ja Riku Riski pääsi tarjoamaan syötön päädyn tuntumasta maalinedustalle. Syöttö tavoitti takaviistosta täysin vapaana olleen Ville Jalaston, jonka laukaus kuitenkin kilpistyi SJK:n puolustukseen.

Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Jalasto pääsi kokeilemaan maalintekoa uudestaan Juha Pirisen lähettämän kulman jälkeen, mutta puolustajan laukaus painui SJK-vahti Jesse Östin syliin.

70. minuutilla HJK suoritti tuplavaihdon, kun Juha Pirinen ja Jordan jättivät kentän. Sisään tulivat Mikko Sumusalo ja loukkaantumisen jälkeen paluun pelikentille tehnyt Evans Mensah. Pian nähtiin myös viimeinen vaihto Hannu Patrosen korvatessa Jalaston pakin tontilla.

Ottelun edetessä loppua kohden SJK pyrki prässäämään ylempää, jolloin HJK:lle avautui useita paikkoja nopeille vastahyökkäyksille. Vieraiden puolustus kuitenkin onnistui pitämään Klubin pois paraatipaikoilta.

SJK onnistui vielä lopussa luomaan painetta HJK:n päätyyn, mutta todellista uhkaa eivät vieraat saaneet aikaiseksi. Kun lisäosumia ei Telia 5G Areenalla nähty, päättyi ottelu HJK:n 1-0-voittoon.

TPS-HJK Veritas Stadionilla lauantaina 27.10. kello 15.00 ja SJK-FC Inter OmaSP Stadionilla lauantaina 27.10. kello 15.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.