AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
RoPS
4-5-1

01

(0-1)

Yleisöä 2024

SJK
4-5-1
vko.39 // 30.9.2018

SJK yllätti RoPS:n (RoPS-SJK 0-1)

SJK yllätti RoPS:n (RoPS-SJK 0-1)

SJK haki täyden pistepotin sunnuntaina Rovaniemeltä kaataen RoPS:n maalein 1-0.

SJK lähti kauden kahteen ensimmäiseen RoPS-otteluun ja edelliseen kotiotteluun FC Lahtea vastaan varsin puolustusvoittoisesti. Nyt SJK lähti kuitenkin hyökkäämään, ja loi painetta RoPS:n puolustusalueelle.

Ottelun voittomaali tuli 19. minuutilla. Maximo Tolonen syötti Mehmet Hetemaj'lle, joka jatkoi pallon oikeaan laitaan Denys Oliinykille. Oliinyk eteni boksiin asti, ja topparina aloittanut Taye Taiwo jätti aloitteen tekemisen Oliinykille. Oliinyk kiitti tilasta ja laukoi pallon etuyläkulmaan. Maali oli Oliinykille kauden kolmas. Kaksi ensimmäistä tulivat vierasottelussa VPS:ää vastaan. Mustakultaisessa paidassa on tehty tärkeitä maaleja nousu-, mestaruus- ja mitalikamppailussa. Nyt sarjatilanne on mikä on, ja Oliinykin maali nousee korkealle tärkeydessään.

Kotijoukkueen toppareista kaksi kärsi SJK:ta vastaan pelikieltoa, joten RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela joutui kokoamaan puolustuslinjan hieman poikkeavasti. Yleensä keskikentän pohjalla pelaava Antti Okkonen aloitti vasempana laitapuolustajana, ja yleensä vasemmalla pelaava Taye Taiwo topparina. Maalin jälkeen Taiwo ja Okkonen vaihtoivat paikkoja.

Molemmat joukkueet joutuivat suorittamaan vaihdon jo ensimmäisellä puoliajalla. Richard Dorman jätti kentän 33. minuutilla, ja tilalle tuli Dani Hatakka, jonka edellisestä Veikkausliiga-pelistä oli peräti neljä kuukautta. RoPSin Eetu Muinonen teki 37. minuutilla tilaa Simo Roihalle.

RoPS pääsi paremmin peliin mukaan SJK:n maalin jälkeen. Ensimmäisen puoliajan kotijoukkueen paras paikka tuli Veka Pyynylle, jonka veto meni kuitenkin yli maalin. Sen lisäksi kotijoukkueella oli muutamia erikoistilanteita, mutta SJK puolusti ne hyvin.

Ensimmäisen puoliajan lopulla Maximo Tolonen laukoi kovan kudin, jonka eteen Antonio Reguero venyi ja torjui pallon sivummalle. Jatkopallo tuli Matti Klingalle, mutta RoPSin puolustus ehti ryhmittyä uudelleen.

SJK:n hyökkäyspään paikoilla pelasivat Matti Klinga, Denys Oliinyk, Shahdon Winchester ja Maximo Tolonen, joten kokoa ei tänään ollut valtavasti, mutta taistelua ja juoksua sen sijaan riitti. Viime liigaotteluissa ilman peliaikaa jäänyt Maximo Tolonen pelasi 90-minuuttisen. Toisella puoliajalla Tolonen laukoi pari kertaa terävästi vasurillaan, ja pääsi kokeilemaan myös vapaapotkusta, mutta kudit menivät ohi maalin.

RoPS muutti pelaamistaan todella suoraviivaiseksi toisella puoliajalla. Aleksandr Kokko tuli Vahid Hambon tilalle kentälle Simo Roihan kärkipariksi 53. minuutilla. SJK oli ongelmissa Taye Taiwon nousun ja keskitysten kanssa. Lisäksi RoPS sai pari vapaapotkua erinomaisista paikoista, suuri osa niistä kuitenkin meni päin muuria.

Reilun tunnin kohdalla Taye Taiwo keskitti vasemmalta laidalta Simo Roihalle, jonka puskun Mihkel Aksalu torjui upeasti. Pari kertaa SJK:n maalilla nähtiin aikamoinen hässäkkä erikoistilanteen tai keskityksen jälkeen, mutta etenkin Boris Kadion jalka tuntui ilmestyvän aina jostain purkamaan tilanteen.

Vähän myöhemmin Simo Roiha puski takatolpalta todella pienestä kulmasta vain hieman ohi maalin. SJK oli lähellä toista maalia vartti ennen loppua vastahyökkäyksestä. Denys Oliinykin laukaus meni kuitenkin Regueron käsien kautta tolppaan ja kulmapotkuksi.

RoPS ehti pienen hetken ajan juhlia tasoitusosumaa ottelun loppuhetkillä. Aleksandr Kokko ohjasi pallon maaliin todella upeasti, mutta kotijoukkueen ja kotiyleisön harmiksi hän oli ehtinyt rikkoa Jarkko Hurmetta ennen maaliaan.


TPS-RoPS Veritas Stadionilla lauantaina 6.10. kello 16.00 ja SJK-FC Honka OmaSp Stadionilla lauantaina 6.10 kello 18.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.