AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 1514

SJK
4-4-2
vko.38 // 17.9.2018

IFK Mariehamnille tärkeä voitto (IFK Mariehamn-SJK 1-0)

IFK Mariehamnille tärkeä voitto (IFK Mariehamn-SJK 1-0)

IFK Mariehamn nappasi putoamistaiston kannalta tärkeän voiton kaatamalla SJK:n Amin Nazarin osumalla 1-0.

SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja loi hyvän määrän maalipaikkoja. Ensimmäinen tuli jo ottelun ensimmäisellä minuutilla, kun Aristote Mboma pääsi laukomaan boksissa. IFK-vahti Igor Levchenko torjui melko pienestä kulmasta lähteneen laukauksen kulmapotkuksi. Kymmenennellä minuutilla Mbomalla oli pallo jälleen boksissa, ja hän syötti Shahdon Winchesterille, joka laukoi IFK-puolustajien puristuksessa vain vähän ohi maalin.

SJK:lla ei ollut oikeastaan mitään hätää koko ottelun aikana, mutta niin vain IFK Mariehamn teki ottelun ainoan maalin. SJK:n puolustuksessa tapahtui karmea virhe helpossa paikassa, ja seurauksena oli lopulta rangaistuspotku. Amin Nazari laukoi pallon pilkulta maaliin, vaikka Mihkel Aksalu olikin hyvin mukana.

Maalinkin jälkeen SJK jatkoi hallintaa ja loi pari puolittaista paikkaa muun muassa erikoistilanteista. 41. minuutilla SJK pääsi vastahyökkäykseen, kun pallo avattiin pitkänä Aristote Mbomalle, joka juoksi heittämällä ohi IFK Mariehamnin puolustajan. Mboma eteni boksiin asti, ja syötti täysin avoimen paikan Jordan Mustoelle, mutta hänen laukauksensa meni yli maalin.

Aristote Mboma karkasi toisen puoliajan alussa läpiajoon, ja Philip Sparrdal Mantilla kaatoi hänet. Seurauksena oli punainen kortti Mantillalle, ja vapaapotku SJK:lle. Jordan Mustoe laukoi vapaapotkun Denys Oliinykin selkään.

IFK:lla oli alivoimalla pari hyökkäystä, joista vaarallisin oli reilun tunnin kohdalla, kun Joel Mattsson pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta veto epäonnistui.

SJK oli pallossa koko toisen puoliajan, mutta hallinta ei siirtynyt tulostaululle. Parhaat paikat tulivat Jarkko Hurmeelle ja Aristote Mbomalle. Hurme pääsi laukomaan vapaapotkun jälkeen hyvästä paikasta maalin edestä, mutta IFK-puolustaja Hamed Coulibaly torjui vedon. Mboma sen sijaan laukoi kertaalleen Richard Dormanin ja Peter Opiyon syötöstä, mutta veto karkasi ohi maalin. Mboma pääsi laukomaan myös lähietäisyydeltä kulmapotkun jälkeen, mutta Levchenko torjui.

SJK keskitti toisella puoliajalla paljon, mutta suurin osa keskityksistä lähti aivan liian kaukaa. SJK:n pelaaminen oli liian staattista, eikä SJK pystynyt kunnolla haastamaan IFK:n puolustajia.


IFK Mariehamn-TPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 23.9. kello 19.00 ja SJK-FC Lahti OmaSp Stadionilla perjantaina 21.9. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut