AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

10

(1-0)

Yleisöä 1514

SJK
4-4-2
vko.37 // 16.9.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

Ennakko: IFK Mariehamn-SJK

IFK Mariehamn ja SJK kohtaavat maanantaina säilymistaistelun kannalta erittäin tärkeässä ottelussa WIklöf Holding Arenalla.

IFK lähtee otteluun viimeiseltä suoran säilyjän paikalta ja SJK on pykälää ylempänä neljä pistettä isäntiään edellä.

Kotijoukkue IFK Mariehamn on kauden kohtaamisissa niukasti niskan päällä. Toukokuun lopulla Seinäjoella joukkueet tasasivat pisteet maalein 1-1. Heinäkuun lopulla Maarianhaminassa IFK otti SJK:sta niukan 1-0-voiton.

IFK Mariehamnilla on alla 0-2-vierastappio HJK:lle. Grönvitt oli avausjaksolla Helsingissä selvästi vastaanottava osapuoli, mutta haastoi HJK:n tosissaan toisella jaksolla.

- Olemme tietysti pettyneitä tappioon, mutta otamme mukaamme pelaamisemme toisella puoliajalla ja jatkamme samalla linjalla, IFK-luotsi Peter Lundberg sanoo.

SJK sai puolestaan torstain TPS-voitosta valtavan buustin loppukauteen, mutta edelleen tarvitaan pisteitä.

- Uskon että pelistä tulee semmoinen, että molemmat pelaavat tarkasti ja välttäen virheitä. Samalla siellä tulee paljon kaksinkamppailuja, kun kenttä on pieni. Niiden kautta tämä ottelu voitetaan, eli voittamalla kaksinkamppailut, saamme positiivisen tuloksen. Olemme viime otteluissa tottuneet tähän. Tiedän myös, että pelaajani ovat siihen valmiita. He tietävät mitä heitä odotetaan.

- IFK Mariehamn on aina kotona tälläinen. He ovat fyysinen ja vahva joukkue. Meidän täytyy puolustaa siten, että he tuntevat sen ja kun hyökkäämme, heidän pitää juosta meidän perässämme, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Eremenkon mukaan SJK:n kokoonpanoon on tiedossa ainakin joitain muutoksia sitten TPS-ottelun,

- Teemme joitain muutoksia viime pelistä, ottaen huomioon pelaajien rasituksen. Joillain pelaajilla on pieniä kolhuja ja samalla jotkut pelaajat eivät pelanneet täysiä minuuteja viime ottelussa. Osan kohdalla pidämme huolen, että he ovat käytettävissä seuraavassa ottelussa perjantaina. Tämä on ihan normaalia ja meillä on iso ryhmä käytettävissämme, kertoo Eremenko.

IFK:lla on ollut haasteensa loukkaantumisten kanssa, mutta maanantaina alla tilanne näyttää jo valoisammalta. Lundbergin mukaan sekä kapteeni Kristian Kojola että keskikentän tärkeä lenkki Gabriel Petrovic ovat jälleen käytettävissä.

SJK:lta ovat varmuudella sivussa ainoastaan Obed Malolo ja Billy Ions, jotka ovat molemmat jo kuitenkin mukana harjoituksissa.


IFK Mariehamn-SJK Wiklöf Holding Arenalla maanantaina 17.9. kello 19. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.