PS Kemi
4-5-1
vko.38 // 17.9.2018

Espoolaiset nousivat kolmanneksi (FC Honka-PS Kemi 2-1)

FC Honka voitti PS Kemin kotiottelussaan 2-1 (0-0) ja nousi Veikkausliigan kolmannelle sijalle.

Honka otti pelin hallinnan heti ensiminuuteista lähtien. Kemiläisten puolustus onnistui kuitenkin pitämään keltamustat pitkään poissa todellisilta maalipaikoilta.

Ensimmäinen kunnon maalipaikka syntyi 25 minuutin kohdalla. Jonas Leväsen keskitys tuli Borjas Martinille, mutta espanjalaisen laukaus karkasi yli maalin.

Borjas kävi lähellä maalintekoa uudelleen neljä minuuttia myöhemmin. Henri Aalto lähetti pallon maalille, ja vain Mikko Vilmusen torjunta hyökkääjän syöksypuskuun piti lukemat yhä muuttumattomina.
Vilmunen olikin koko avausjakson Kemi-maalilla joukkueensa takuumies. Demba Savage pääsi 34. minuutilla puskemaan huippupaikasta, mutta Kemi-vahti venytti tielle.

Kun maaleja ei ensimmäisellä nelivitosella nähty, siirryttiin tauolle maalittomassa tasatilanteessa.

Kotijoukkue Honka oli lähellä siirtyä johtoon jo toisen jakson avausminuutilla, mutta Vilmunen venytti Borjasin laukauksen tielle.

Avausmaali nähtiin lopulta, kun kellossa oli 74 minuuttia. Ensimmäistä kertaa yli vuoteen Veikkausliigaottelussa avauskokoonpanossa ollut Duarte Tammilehto nosti pallon yli Kemi-puolustuksen, eikä Borjas Martin enää läpiajosta erehtynyt. Espanjalaisen kauden yhdeksännellä osumalla Honka siirtyi 1-0 johtoon.

Vain kolme minuuttia myöhemmin pallo löytyi maalista kentän toisessa päässä. Ville Moilanen pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteesta, ja Shevchenko ohjasi pallon Honka-maaliin. Näin Kemi tuli tasoihin.

Keltamustat eivät tasoituksesta lannistuneet. Minuutti myöhemmin Tammilehto tarjoili jälleen, ja Borjas pääsi iskemään illan toisellaan Hongan jälleen maalin johtoasemaan.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten Honka otti mitalitaistossa todella tärkeät kolme pistettä.

KuPS-FC Honka Savon Sanomat Areenalla lauantaina 22.9. kello 17.00 ja PS Kemi-VPS Sauvosaaren kentällä lauantaina 22.9. kello 16.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.