AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
Ilves
4-5-1

33

(1-2)

Yleisöä 4033

FC Honka
4-4-2
vko.31 // 4.8.2018

Ennakko: Ilves-FC Honka

Ennakko: Ilves-FC Honka

Mitalitaistelu kuumenee, kun Ilves isännöi FC Honkaa sunnuntai-iltana Tammelassa.

Ilves ja FC Honka ovat kohdanneet toisensa ainoastaan yhden kerran Veikkausliigan historiassa. Kesäkuun alussa Tapiolassa pelatusta ottelusta jäi tamperelaisille paljon hampaankoloon. Ilves siirtyi nopeaan johtoasemaan, mutta sitkeät espoolaiset marssivat lopulta peräti 4-1-voittoon.

Ilves on virittäytynyt kääntämään kesäkuun Honka-pelin tuloksen toisinpäin.

– Meidän asetelmamme loppukauteen ovat ihan hyvät. Haluamme jatkaa voittoputkessa etenkin kotikentällä. Aikaisempi kohtaamisemme Honkaa vastaan oli pelinä hyvä, mutta henkilökohtaiset virheet johtivat rumaan tappioon. Vastustajan laadukkaat erikoistilanteet ratkaisivat pelin, päävalmentaja Jarkko Wiss sanoo.

– Kun karsimme helpot virheet pois ja jatkamme hyviä tehoja hyökkäyspäässä, niin taistelemme varmasti voitosta. Rohkeasti vain. Maalintekoon johtavat onnistumiset ovat monesta pienestä asiasta kiinni. Pelaajien vireystila ja itseluottamus korostuvat.

Ilveksen vahvuudet ovat puolestaan keltamustien leirissä hyvin tiedossa.

- Ilves on erittäin työteliäs joukkue ja heidän puolustuksensa on ollut totutun tiivis koko kauden. Lisäksi heillä on hyökkäyksessä tarpeeksi vaarallisuutta, mikä on mahdollistanut sen, että he taistelevat jälleen mitaleista, Sampo Koskinen Hongan valmennusjohdosta toteaa.

Resepti täyteen pistepottiin sunnuntaina on selvä.

- Meidän puolustamisemme täytyy olla paremmalla tasolla kun HJK:ta vastaan. Lisäksi meidän pitää löytää lääkkeet Ilveksen tiiviin ja vetäytyvän puolustuksen murtamiseksi, Koskinen summaa.

Ilveksellä pelaajarintamalla muutoksia on tapahtunut siinä mielessä, että 19-vuotias Suomen poikamaajoukkuehyökkääjä Mauro Severino on liittynyt Ilveksen riveihin. Niklas Jokelainen on Italian pääsarjaseura SPAL:n testileirillä ja Santeri Haarala on kipeänä. Loukkaantumisten takia varmuudella sivussa Honka-pelistä ovat Tatu Miettunen ja Baba Mensah. Muutaman pelaajan pelikunto tarkentuu lähempänä sunnuntaita.

Hongalta varmasti sivussa sunnuntain ottelusta on ainoastaan pitkäaikaispotilas Masar Ömer. Javi Hervas kärsi pelikieltonsa Metroderbyssä, joten espanjalainen on jälleen valmennuksen käytettävissä.


Ilves-FC Honka Tammelan stadionilla sunnuntaina 5.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, FC Hongan verkkosivut