AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 5.8.2018

Hilanderilla edessä juhlapeli - "Tulemme parantamaan edellisestä Honka-ottelusta"

Hilanderilla edessä juhlapeli - "Tulemme parantamaan edellisestä Honka-ottelusta"

"Hila" saanee 200 Veikkausliigaottelua täyteen sunnuntaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen kapteeni Mika Hilander on pelannut 199 ottelua Veikkausliigassa. Mikäli kokenut maalivahti astelee tolppien väliin sunnuntaina kotipelissä FC Honkaa vastaan, tulee pyöreät 200 pääsarjaottelua täyteen.

Parin viikon päästä 35-vuotissyntymäpäiviään viettävä Hilander on pitkän uransa aikana ehtinyt voittaa Suomen mestaruudenkin, mutta peliaika ykkösmaalivahtina ei ole tullut ilmaiseksi. Muun muassa Tampere Unitedia ja Kuopion Palloseuraa edustanut "Hila" palasi kasvattiseuraansa Ilvekseen vuonna 2014. Viimeisimmät kaudet hän on ollut joukkueensa kantavia voimia.

– Ensimmäistä täyttä sataa liigaottelua saikin odottaa aika kauan, Hilander virnistää.

– Sittemmin matseja on kertynyt ja toivottavasti tulee vielä paljon jatkossakin.

Ilveksen viimeisimmässä ottelussa pelin loppuhetkillä Hilanderin edessä ahersi puolustusviisikko, jonka keski-ikä oli ainoastaan 18 vuotta. Osa joukkuekavereista ei ollut silloin vielä edes syntynyt, kun Hilander jo sovitteli hanskoja käteensä miesten otteluissa vuosituhannen vaihteessa.

– Olisiko se ollut vuonna 1999 tai 2000, kun pelasin ensimmäisiä pelejäni miesten tasolla. Pyrin ammentamaan näistä vuosista ja olla avuksi. Mutta eipä se nuoruus sinällään mitään haittaakaan. Hyvin pojat ovat täyttäneet paikkansa. Välillä pitää antaa palautetta, niin positiivista kuin negatiivista.

Seuraavaksi vastaan asettuu sarjanelonen FC Honka, joka taistelee Ilveksen tapaan mitaleista.

– Honka on taitava vastustaja, jota täytyy kunnioittaa. He ovat olleet kovassa iskussa. Nimekkäitäkin pelaajia sieltä löytyy, mutta kyllä me Tammelassa kolmea pistettä tavoittelemme.

Viimeisimmässä kohtaamisessa Honka takoi kotonaan tylyt 4-1 -lukemat taululle.

– Olen pyrkinyt jo unohtamaan sen ottelun. Johdimme heti alusta lähtien ja meillä oli paikkoja useaankin maaliin, mutta Honka rankaisi erikoistilanteista. Ei ollut minun tai joukkueen paras ilta silloin, mutta nyt tulemme varmasti parantamaan, Hilander lupaa.


Ilves-FC Honka Tammelan stadionilla sunnuntaina 5.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia