AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
KuPS
4-4-2

32

(2-2)

Yleisöä 2175

TPS
4-4-2
vko.31 // 4.8.2018

Ennakko: KuPS-TPS

Ennakko: KuPS-TPS

KuPS ja liiganousija Turun Palloseura kohtaavat 22. sarjakierroksen ottelussa sunnuntaina Savon Sanomat Areenalla.

Sunnuntain ottelussa on jälleen tärkeitä Veikkausliigapisteitä jaossa. Voitonnälkää on kasvatettu viikon harjoituksissa ja pistejahtiin lähdetään uudella energialla. Suunta on tarkoitus kääntää uuteen nousuun kahdessa seuraavassa kotipelissä Tepsiä ja Kemiä vastaan.

- Voittoa varten tavoite on simppeli: nolla pidetään ja tehdään maali. Puolustus pitää saada pitämään. Virheet pitää tietenkin saada pois ja meidän pitää pelata hyvää omaa tasapainoista hyökkäyspelaamista. Nyt meillä on hyvä sauma pelata hyvin, valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

TPS:lla on yhtä lailla tavoitteena kurssin kääntäminen. TPS on hävinnyt nyt peräkkäin HJK:lle, FC Hongalle ja Ilvekselle, joten pisteet tulisivat nyt enemmän kuin tarpeeseen.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päätyi alkukesällä Veritas Stadionilla maalittomaan tasapeliin. KuPS oli ottelussa se hallitsevampi osapuoli, mutta toisaalta kuopiolaisten maalivahti Otso Virtanen torjui aivan ottelun lopussa Miro Tenhon ampuman rangaistuspotkun.

Osa KuPS:n avainpelaajista on ollut pitkään poissa ja kokoonpanossa on tapahtunut tämän takia paljon vaihtuvuutta. Joukkueella on edelleen mahdollisuus pelata hyvä syksy, kunhan kaikki loukkaantuneina olleet pelaajat saadaan loppukauden aikana takaisin riveihin. Puolustaja Jiri Nissinen, keskikenttäpelaaja Ruben Gabriel ja hyökkääjä Saku Savolainen ovat sivussa TPS-ottelusta ja hyökkääjä Ats Purjeen pelaaminen on vielä epävarmaa lievän loukkaantumisen johdosta.

TPS saa KuPS-otteluun takaisin kokoonpanoonsa pelikieltonsa kärsineet Rasmus Holman ja Ben McKendryn. Kokoonpanon voisi palata myös Miro Tenho, mutta hän ei ole sunnuntaina vielä pelikunnossa. Poissa ovat myös Ilves-ottelussa jalkansa telonut Juri Kinnunen sekä Jonni Peräaho.


KuPS-TPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 5.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, TPS:n verkkosivut