AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.31 // 5.8.2018

KuPS:n maalitykki Karjalainen: "Pitää päästä taas omalle tasolle"

KuPS:n maalitykki Karjalainen: "Pitää päästä taas omalle tasolle"

Rasse katsoo luottavaisena eteenpäin. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseuran hyökkääjä Rasmus Karjalainen pelaa parhaillaan uransa hienointa sarjakautta.

Maalitykki on viimeistellyt tällä kaudella jo 13 liigaosumaa ja hänellä on hyvät mahdollisuudet saavuttaa liigan maalikuninkuus tällä pelikaudella. Rasmus on itse asettanut omaksi tavoitteekseen 15 liigamaalin tekemisen.

- Se on selvä että hyökkääjänä minun pitää maaleja tehdäkin. 15 maalia on tosiaan tämän kauden tavoite. Kuivia kausia kuitenkin aina tulee, seuraavat maalit tulevat sitten kun tuleva", hyökkääjä toteaa.

Seuraava mahdollisuus on edessä nyt sunnuntaina, kun Turun Palloseura saapuu keltamustan vastustajaksi Savon Sanomat Areenalle.

- Hyvillä fiiliksillä me TPS-peliin lähdemme. Ilmapiiri on pukukopissa tosi hyvä ja koko joukkueesta oikein huokuu se, että nyt me väännetään ja korjataan juttu. Voittoa me tarvitsemme. Me pelasimme molemmat Kööpenhamina-ottelut tosi hyvin, sen jälkeen me olemme pelanneet kaksi liigapeliä joissa olemme hallinneet ja tuhlailleet tilanteita. Virheitäkin on tullut, pienet asiat meidän pitää korjata ja omalle tasolle meidän pitää jälleen päästä, hyökkääjä toteaa.

- Meidän pitää lopettaa helppojen takaiskumaalien päästäminen ja meidän pitää tehdä itse helpoista paikoistamme maalit. Kun tämä saadaan kuntoon, olemme me vahvoja ketä tahansa joukkuetta vastaan. Meidän on oltava tehokkaampia, Rasmus muistuttaa.

Rasmus on ehtinyt tänä kesänä kokea tunteiden vuoristoradan molemmat ääripäät reunasta reunaan. Hänet valittiin toukokuussa Veikkausliigan kuukauden pelaajaksi ja sai ensikutsun A-maajoukkueeseen. Kesän hienoin hetki koitti heinäkuussa Kööpenhaminassa, jossa "Rasse" viimeisteli maalin FCK:n verkkoon.

- Me saimme hyvän pallonriiston keskialueella. Ats Purje riisti pallon ja me pääsimme vastahyökkäykseen. Me olemme olleet hyvä vastahyökkäysjoukkue tällä kaudella ja siinä tilanteessa se kiteytyi. Ilmari Niskasen kanssa on tosi mukava pelata, tykkään tosi paljon hänen pelityylistään. Siinä näkyi yhteys miten me hoidettiin se tilanne, Rasmus kertoo.

- Maalin jälkeisestä tuuletuksesta en itse oikein muista mitään. Olen nähnyt sen jälkeenpäin netistä. Muistan että tunne oli aivan euforinen ja näin KuPS-faneja omassa katsomonosassaan, siellä he halailivat toisiaan. Oli aivan uskomaton tunne ja se on ehdottomasti tämän kauden hienoin hetki tähän mennessä, maalintekijä muistelee hienoa onnistumistaan.

Tunneskaalan toisessa ääripäässä on VPS-pelissä hukattu rangaistuspotku.

- Yritin vetää pallon ylös ja siinä on aina riskinä, että pallo menee maalin yli. Nyt niin kävi. En ota siitä kuitenkaan sen suurempaa stressiä, sillä rankit ovat rankkeja.

- Oma pelikausi on ollut hyvä ja 13 liigamaalia on ihan OK-saavutus. Enemmänkin niitä voisi olla, vaikka parikymmentä, mutta omia henkilökohtaisia tehopisteitä tärkeämpää on kuitenkin se että yrittää koko ajan auttaa joukkuetta voittamaan. Menneet ovat menneitä ja uutta putkeen, pelejä on vielä paljon jäljellä, "Rasse" muistuttaa.


KuPS-TPS Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 5.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia