HJK
4-3-3
vko.30 // 28.7.2018

HJK kaatoi Hongan Espoossa (FC Honka-HJK 1-2)

Sarjakärki HJK kaatoi FC Hongan Espoossa 2-1. Nikolai Alho ja Riku Riski osuivat HJK:lle, Macoumba Kandji Hongalle.

Ottelu lähti käyntiin tasaisissa merkeissä ja peli aaltoili päästä päähän vauhdikkaasti. Tekopaikat olivat kuitenkin kortilla, ja ensimmäinen todellinen tekopaikka aukesi vasta 23. peliminuutilla.

Siitä vastasi kotijoukkueen Mac Kandji, joka pitkän kuljetuksen päätteeksi pääsi hyvään vetopaikkaan, mutta Maksim Rudakov liimasi laukauksen varmasti.

Parin minuutin päästä Honka sai kulmapotkun, josta pallo lopulta lipui päätyrajan yli. Rudakov reagoi tilanteeseen nopeasti ja vapautti Nikolai Alhon läpiajoon maalipotkulla. Alho ei tekopaista erehtynyt, vaan siirsi viileällä viimeistelyllä Klubin johtoon kauden neljännellä osumallaan.

Osuman jälkeen ensimmäinen jakso jatkui tasaisissa merkeissä. Rudakov joutui jakson lopussa venymään Joel Perovuon vedon tielle, mutta Klubi-vahti onnistui nyrkkeilemään pallon maalinsa ylitse.

Lisäajalla Honka sai vielä erinomaisesta paikasta vapaapotkun, sekä välittömästi perään kulmapotkun, mutta maalia isännät eivät onnistuneet tekemään. Näin tauolle siirryttiin Klubin maalin johdossa.

Klubin kannalta toinen puoliaika alkoi vaikealla tavalla, kun Roni Peiponen katseli keltaista korttia toistamiseen jo parin minuutin pelin jälkeen, josta seurauksena oli ulosajo ja Klubin joutuminen vajaamiehiseksi.

Honka onnistui luomaan välittömästi vaarallisen tekopaikan, mutta Rudakov venyi ilmiömäisesti Kandjin puskun tielle.

54. minuutilla Klubi suoritti ensimmäisen vaihdon, kun Sebastian Dahlström korvasi Mosan keskikentällä. Toinen vaihto nähtiin vajaan kymmenen minuutin päästä, kun Klauss otettiin pois ja Riku Riski tuli kentälle.

Ylivoimalla pelannut Honka hallitsi pelitapahtumia ottelun edetessä. Lopulta 70. minuutilla Klubin puolustus revittiin auki lyhyillä syötöillä ja nokikkain Rudakovin kanssa päässyt Kandji iski ottelun tasoihin.

Tasoitusmaalin jälkeen peli jälleen tasaantui ja Hongan hallinnasta katosi paras terä. Käynnissä oli 82. peliminuutti, kun Klubi vyörytti hyökkäyksen oikealta laidalta. Dahlström leikkasi keskustaan ja lähetti loistavalla syötöllä Riskin läpiajoon, joka iski hallitulla sijoituksella Klubin toistamiseen johtoon.

Klubi suoritti viimeisen vaihdon lisäajan alettua, kun Evans Mensah tuli Enoch Banzan tilalle laidalle. Lisäajalla Honka ei saanut enää mahdollisuutta maalintekoon, eikä ottelussa nähty lisäosumia.

Ilves-FC Honka Tammelan stadionilla sunnuntaina 5.8. kello 17 ja HJK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 4.8 kello 17. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.