AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Honka
4-4-2

12

(0-1)

Yleisöä 3302

HJK
4-3-3
vko.30 // 27.7.2018

Ennakko: FC Honka-HJK

Ennakko: FC Honka-HJK

FC Hongalla on lauantaina edessään kesän kuumin ottelu, kun hallitseva Suomen mestari HJK saapuu vieraaksi Tapiolan urheilupuistoon. Veikkausliigakauden toinen metroderby käynnistyy kello 17.00.

Honka palasi viime kotiottelussaan kahden ottelun tauon jälkeen voittojen tielle, kun TPS kaatui 2-0. Honka on kerännyt viimeisestä viidestä ottelustaan kahdeksan pistettä, joilla se on kuntopuntarissa neljäntenä. Sarjatalukosta keltamustat löyyvät mitalitaistosta kolmannella sijalta.

Hongan maalivahti Davor Taleski odottaa lauantain ottelusta tiukkaa kamppailua.

– Totta kai on tulossa kova ottelu, vastassa on kuitenkin hallitseva Suomen mestari. Olemme kuitenkin haastaneet heidät hyvin jo monta kertaa tänä vuonna. Ensimmäisen kohtaamisen Suomen cupissa voitimme ja sitten välierässä tuli tappio, Taleski kommentoi.

Hongalta sivussa ovat loppukauden huilaava Masar Ömer, sekä korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa oleva Javi Hervas. Antti Mäkijärven, Youness Rahimin sekä Henri Aallon pelikunto on vielä epävarma. Espoolaiset saivat viime viikolla kovan vahvistuksen, kun Demba Savage palasi keltamustaan paitaan.

Hallitseva Suomen mestari HJK on pelannut kauden ensimmäisen puolikkaan vahvasti ja on tällä hetkellä kiinni mestaruutensa uusimisessa. Viimeisestä viidestä Veikkausliigaottelustaan helsinkiläiset ovat napanneet kymmenen pistettä, joka oikeuttaa viiden ottelun kattavassa kuntopuntarissa toiselle sijalle.

Klubi on kierrättänyt pelaajiaan reilusti läpi kauden, minkä lisäksi esimerkiksi nuoret Enoch Banza, Kevin Kouassivi-Benissan sekä Otto Ollikainen esiintyivät pirteästi joukkueen edellisessä Veikkausliigan ottelussa TPS:aa vastaan. Lisäksi hiljattain joukkueeseen liittynyt Macauley Chrisantus tuo lisää vaihtoehtoja Klubin hyökkäyspäähän. 27-vuotias hyökkääjä teki debyyttinsä sinivalkoisten paidassa keskiviikkona, kun Chrisantus pääsi ottelun loppuhetkiksi kentälle BATEa vastaan.

Klubi saa mukaan vahvuuteen myös pitkään loukkaantuneena olleen Ville Jalaston. Riku Riskin loukkaantuminen karsintapelissä on osoittautunut myös lieväksi, ja Riku on tarvittaessa valmennuksen käytettävissä.

Sen sijaan Daniel O'Shaughnessy loukkaantui BATE-ottelussa vakavasti ja on pitkään sivussa.


FC Honka-HJK Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 28.7. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, HJK:n verkkosivut