AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

14

(1-1)

Yleisöä 951

KuPS
4-3-3
vko.17 // 24.4.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

KuPS:n menestyksennälkäinen Veikkausliigakausi jatkuu keskiviikkona Ahvenanmaalla. Kova kotijoukkue IFK Mariehamn ja KuPS iskevät yhteen viidennen sarjakierroksen Veikkausliigaottelussa, joka pelataan Wiklöf Holding Areenalla klo 19 alkaen.

IFK Mariehamnin ja KuPS:n väliset Veikkausliigapelit ovat aina olleet fyysisesti kovia voimainkoitoksia. IFK:n pelityyli on nykyisin muuttunut enemmän pelaavampaan suuntaan. Maarianhaminasta ei ole ollut milloinkaan helppoa viedä sarjapisteitä ja kuopiolaisilla on siis erittäin vaativa peli jälleen kerran edessä.

Sisukas KuPS hankki lauantaina hienon vierasvoiton Helsingistä. Nimekäs mestarisuosikki HJK kaadettiin taktisen nappionnistumisen ansiosta 2-1-lukemin ja hyvää menoa on tarkoitus jatkaa keskiviikkona Maarianhaminassakin.

- Me pelasimme HJK:ta vastaan vähän erilaisella taktiikalla. Sitä tarvittiin tuossa pelissä tuloksen saavuttamiseksi ja siinä onnistuttiin. Me olimme tehokkaampia ja se helpotti pelaamista. Pelaamisessa sinänsä ei ole tapahtunut isoa eroa, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoi.

-Nyt tulee täysin erilainen taistelupeli. Pelikenttänä on pieni luonnonnurmi ja fyysinen vastustaja on vastassa. IFK on jonkin verran muuttunut, se on pelaavampi joukkue kuin aiemmin ja yrittää pelata enemmän.

Vastaavanlaiset odotukset on myös IFK-kärki Aleksei Kangaskolkalla.

- KuPS on aika fyysinen joukkue kuten yleensä ja pelaa välillä aika suoraviivaisesti. Joukkueessa on hyviä yksilöitä ja se on tasapainoinen ryhmä. Haaste on kova, mutta meidän pitää löytää KuPS:n heikkoudet, Kangaskolkka miettii

- Odotan että pelin kuva on aika lailla samanlainen kuin VPS:aa vastaan, paljon kaksinkamppailuja. Toki nurmi on nyt taas vähän parempi kuin viimeksi ja maata pitkin pystyy pelaamaan paremmin.

Honkavaaran mukaan KuPS-joukkue pääsee Maarianhaminaan kohtuullisessa iskussa.

- Meillä on nyt pelien välissä yksi lepopäivä enemmän, mikä auttaa meitä paljon. Poissaoloja on, mutta korvaajia onneksi löytyy. Laajuutta löytyy kyllä riittävästi ja voittoon on kaikki eväät.

KuPS:lta puolustaja Jiri Nissinen ja hyökkääjä Rasmus Karjalainen eivät pelaa IFK-ottelussa.


IFK Mariehamn - KuPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 25.4. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: IFK TV, KuPS:n verkkosivut