AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
TPS
4-3-3

20

(0-0)

Yleisöä 2769

IFK Mariehamn
4-4-2
vko.26 // 28.6.2018

Ennakko: TPS-IFK Mariehamn

Ennakko: TPS-IFK Mariehamn

TPS kohtaa perjantaina 29. kesäkuuta IFK Mariehamnin Veritas Stadionilla.

Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Maarianhaminassa isäntäjoukkueen niukkaan 3-2-voittoon. TPS-hyökkääjä Mika Ääritalo viimeisteli ottelun ensimmäisen ja viimeisen maalin. Varsinkin ensimmäinen osuma muistetaan – ja pitkään.

– Viisi maalia nähtiin yhteensä ja se oli kaiken kaikkiaan sekava peli, meillä oli silloin kokoonpanovaikeuksiakin. Sielläkin pelattiin asiallisesti, mutta IFK Mariehamn on erikoistilanteissa todella kova, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen muistelee seuransa verkkosivuilla.

Laurikaisen mukaan hänen joukkueensa puolustus on pettänyt muutamassa tämän kauden ottelussa, mutta viimeiset kolme ottelua osoittavat vahvaa ryhtiliikettä. FC Lahtea ja Interiä vastaan pelattiin 1-1-tasapelit ja Rovaniemellä päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

– Totta kai joku näistä otteluista olisi saanut vaikka vahingossa päättyä voittoomme, mutta puolustuspelimme on ollut kuitenkin viime ottelut sillä tasolla kuin pitääkin. Rovaniemellä ensimmäiset kymmenen minuuttia RoPS pisti rallin päälle, mutta selvittiin siitä ja päästiin peliin mukaan, Laurikainen kertailee.

IFK Mariehamnin puolustuspää on tunnettu varmana, mutta nyt sinne on tehnyt kaikkein eniten maaleja koko Veikkausliigassa. IFK on päästänyt tähän mennessä jo 32 maalia omiin. Vastaavasti TPS on tehnyt Veikkausliigassa kaikkein vähiten maaleja, vain kymmenen toistaiseksi.


TPS-IFK Mariehamn Veritas Stadionilla perjantaina 29.6. klo 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: TPS:n verkkosivut