AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
RoPS
4-5-1

00

(0-0)

Yleisöä 2822

TPS
4-3-3
vko.26 // 25.6.2018

Ennakko: RoPS-TPS

Ennakko: RoPS-TPS

Sarjataulukon kakkonen RoPS saa tiistaina vieraakseen jumbosijalta ylöspäin pyrkivän TPS:n.

Rovaniemen keskuskenttä on paikkana vieraille todella haastava, sillä RoPS on voittanut seitsemästä pelaamastaan kotiottelustaan viisi maalierolla 12-4. Rovaniemellä ovat onnistuneet voittamaan vain pääkaupunkiseudun joukkueet, FC Honka ja HJK.

Toni Koskelan RoPS aloitti kauden 2018 hurjalla tahdilla voittaen viisi ensimmäistä pelaamaansa ottelua. Vasta vierailu Turussa päätti lappilaisten voitonkulun, TPS:n ja RoPS:n ensimmäinen kohtaaminen päättyi Veritas Stadionilla maalittomaan tasapeliin. Sen jälkeen RoPS:n tahti on aavistuksen verran laantunut, mutta joukkue on tällä hetkellä Veikkausliigassa tukevasti toisella sijalla.

- Turussa pelatiin silloin pikkaisen väsynyt peli, joka oli kuitenkin suhteellisen tasainen. Siinä ei maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä, molemmilla joukkueilla oli yksi tolppa tai ylärima ja nekin tuli erikoistilanteista, TPS-luotsi Mika Laurikainen kertaili vielä kauden ensimmäistä TPS-RoPS -ottelua.

- RoPS pelaa varmaan kotona avoimemmin, pääsevät hyökkäämään siellä tutussa ympäristössä. RoPS:n hetkellinen suvantovaihe oli hyvin lyhyt ja siellä oli ehkä muutama heikompi peli välissä, mutta aika tasaisen hyvin RoPS on kuitenkin pelannut. Ja kun nämä pelit ovat tasaisia, niin vaikka nyt häviää jonkun pelin 1-0, niin se ei tarkoita mitään suvantovaihetta, Laurikainen muistuttaa.

RoPS:n puolustus on ollut koko kauden melkoista betonia ja joukkue onkin päästänyt kaikkein vähiten maaleja Veikkausliigassa. RoPS:n omassa päässä on maaliverkko heilunut vasta yhdeksän kertaa. Ei olekaan ihme, että espanjalaismaalivahti Antonio Reguero solmi RoPS:n kanssa juuri kauden 2019 loppuun asti kattavan jatkosopimuksen. Heinäkuun alussa 36 vuotta täyttävä Reguero on pitänyt nollan jo kymmenessä Veikkausliigaottelussa tällä kaudella.

- Tulee todella haasteellinen peli, se on selvä. Päästettyjen maalien määrä kertoo, kuinka tiivis paketti RoPS on. Joukkue on kuitenkin myös tehokas ja kuuluu sarjan mitalisuosikkeihin. Me päästään kuitenkin suhteellisen hyvällä itseluottamuksella matkaan haastamaan RoPS, Laurikainen vakuuttaa.

Tuloksellisesti TPS:n alkukausi on toki sujunut mollivoittoisesti. Pelillisesti TPS taas ei ole ollut samaan tapaan altavastaajana, kuin sarjataulukko antaisi olettaa.

- Itse asiassa TPS on pelannut todella tasaisia otteluita ja pystynyt luomaan jokaisessa pelissä runsaasti maalipaikkoja, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela varoittaa.

- Heillä on suhteellisen vikkelä ja selvästi hyökkäysorientoitunut joukkue. He pyrkivät pääsemään nopeasti vastustajan linjan taakse ja nostavat rohkeasti molempia laitapuolustajiaan.

RoPS:n sairastupa alkaa pikkuhiljaa tyhjenemään. Pitkäaikaispotilaista Agnaldo Moraes jr on jo päässyt takaisin harjoituskentille. Tiistain ottelussa tosin Filip Ivanovskin ja Eetu Muinosen pelaaminen on epävarmaa. Myös Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas Aleksandr Kokko palaa kahden vuoden tauon jälkeen RoPS-paitaan, mutta hänen pelilupansa astuu voimaan vasta heinäkuun puolella.

TPS:n kokoonpanosta puuttuvat tiistaina varmuudella Mika Ääritalo, Onni Valakari sekä Antto Tapaninen.


RoPS - TPS Rovaniemen keskuskentällä tiistaina 26.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: RoPS:n verkkosivut, TPS:n verkkosivut