AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

21

(0-1)

Yleisöä 1204

PS Kemi
2-5-3
vko.25 // 24.6.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-PS Kemi

Ennakko: IFK Mariehamn-PS Kemi

IFK Mariehamn isännöi maanantaina PS Kemiä ottelussa, joka on kummallekin tärkeä putoamispeikon karistamiseksi hiukan kauemmas.

PS Kemi hakee maanantaina liigahistoriansa ensimmäistä voittoa IFK Maarianhaminan kotikentältä maanantaina. Tilastojen valossa tehtävä on varsin hankala, sillä joukkueet ovat kohdanneet Veikkausliigassa seitsemän kertaa, ja vain kerran PS Kemi on onnistunut voittamaan saarelaiset. Tämä tapahtui Sauvosaaressa viime vuoden kesäkuussa 3-0 -lukemin.

Maarianhaminasta PS Kemi ei ole saanut pisteen pistettä mukaansa. Maalinteossakin Oolannissa PS Kemi onnistui ensimmäisen kerran vasta joukkueiden kuudennessa yhteenotossa viime syyskuussa. Maarianhaminassa kotijoukkue on tehnyt PS Kemin verkkoon yhdeksän maalia ja vieraat ovat onnistuneet vain kahdesti. Kaikkien kohtaamisten maalit ovat IFK Mariehamnin eduksi 14-8.

Tällä kaudella liigan kahden pienimmän kaupungin ylpeydet kohtasivat ensimmäisen kerran huhtikuun lopulla Rovaniemellä. Tuolloin kauden toista evakkokotipeliään pelannut kotijoukkue hankkiutui jo 2-1 -johtoon Aliyu Abubakarin ja Keaton Isakssonin maaleilla, mutta vieraat onnistuivat viimeisen runsaan vartin aikana kahdesti ja veivät sarjapisteet mukaansa. 2-3 voittomaalin teki Ivan Tatomirovic vain kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. PS Kemillä on siis kovastikin kalavelkoja maksettava.

Toisaalta, viime kierrosten valossa PS Kemillä on juuri nyt kaikki mahdollisuudet ottaa avausvoittonsa Wiklöf Holding Arenalla, sillä "Grönvitt" on ollut ainakin tuloksellisesti varsin alavireinen. Joukkue on hävinnyt neljä viimeistä otteluaan ja pelannut jo seitsemän peliä putkeen ilman voittoa. Edellisen voittonsa IFK Mariehamn otti 13. toukokuuta kotonaan Ilveksen kustannuksella. Sen jälkeen joukkue on hävinnyt kotonaan FC Lahdelle, FC Interille, ja RoPS:lle, vieraissa KuPS:lle, HJK:lle ja VPS:lle sekä pelannut tasan SJK:n kanssa.

IFK Mariehamnilla on alla 1-4-vierastappio VPS:lle. Se on nyt purettu ja joukkue lähtee uudella sykkeellä maanantain kotiotteluun PS Kemiä vastaan.

- Olemme käyneet VPS-ottelun läpi ja puhuneet siitä mitä meidän pitää tehdä paremmin, IFK:n keskikenttämies Amin Nazari sanoo.

Nazarilla on yksinkertaiset lääkkeet siihen, miten kurssi saadaan kääntymään.

- Kaikkien pitää olla hereillä ensi minuutista saakka ja antaa kaikkensa joukkueelle.

- Toivon voittoa ja sitä, että pystymme pitämään palloa ja hyökkäämään koko joukkueen voimalla.

IFK Mariehamn oli Vaasassa varsin siipirikkoisena sairastumisten takia, mutta saanee nyt miehiä takaisin riviin. Sivussa ovat varmuudella Gabriel Petrovic ja Simon Silverholt.

PS Kemi saanee loukkaantumislistalta mukaansa toppari Victor Shevchenkon ja laituri Kevin Mombilon. Poissa on varmuudella ainakin vielä yhden ottelun pelikieltoa kärsivä hyökkääjä Justus Lehto. RoPS-ottelussa loukkaantuneen Kevin Tanon pelikunto on vielä arvoitus.


IFK Mariehamn - PS Kemi Wiklöf Holding Arenalla maanantaina 25.6. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: IFK TV, PS Kemin verkkosivut