AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

21

(0-1)

Yleisöä 1204

PS Kemi
2-5-3
vko.26 // 25.6.2018

IFK Mariehamn katkaisi voitottoman putkensa (IFK Mariehamn-PS Kemi 2-1)

IFK Mariehamn katkaisi voitottoman putkensa (IFK Mariehamn-PS Kemi 2-1)

IFK Mariehamn katkaisi seitsemän ottelun voitottoman putkensa kaatamalla PS Kemin 2-1-lukemin. Maalit viimeistelivät Julio Fernandes ja Thomas Mäkinen sekä vierailta Kevin Mombilo.

Ensimmäisellä jaksolla peli eteni kemiläiskomennossa ja kaikki meni vieraiden suunnitelmien mukaan. Oma pää pysyi tiiviinä ja vastaiskuihin lähdettiin terävästi. Hyvät otteet palkittiin jo kahdentoista minuutin kohdalla, kun Kevin Mombilon kaukoveto yllätti vastustajan maalivahdin täysin ja upposi verkkoon. Johdon kasvattamiseenkin tarjoutui pian mahdollisuus, kun Iiro Vanhan nappikeskitys tavoitti maalilla vapaana olleen Juho Mäkelän, joka ei kuitenkaan onnistunut toimittamaan palloa maaliin.

Kotijoukkueen parhaimmat tontit siunaantuivat Aleksei Kangaskolkalle, mutta hyvänä viimeistelijänä tunnetun IFK-kärjen sihti oli kemiläisten onneksi hukassa. Tauolle lähdettiin vieraiden yhden maalin johdossa ja pistetilin avaaminen Ahvenanmaalla näytti olevan lähellä.

Ottelun toiselle puoliskolle kentälle kuitenkin palasi sangen veltto nippu Kuninkaita ja käärmekeittoa siemaillut IFK Mariehamn. Kotijoukkue vaihtoi sisään Thomas Mäkisen ja Julio Cesar Fernandesin ja vain vartti myöhemmin molemmat vaihtomiehet olivat onnistuneet maalinteossa.

IFK löi heti toisen jakson alkuun armottomasti löylyä Oskari Forsmanin vartioimalle maalille ja vain muutaman minuutin pelin jälkeen taskukokoinen brassiväkkärä Julio Fernandez sai kemiläispuolustuksen keskellä haltuunsa kovan syötön ja laukoi pallon hieman onnekkaastikin Marek Kaljumäen kautta maaliin. Noin tunnin pelin jälkeen saarelaiset saivat vapaapotkun, jonka pukkasi sisään täysin vapaaksi unohdettu Thomas Mäkinen.

uninkaiden kiri hankaloitui kovasti noin vartti ennen loppua, kun poissaolojen myötä puolustuslinjassa pelannut kapteeni Julian Guevara sai toisen varoituksensa ja sen myötä ulosajon. PS Kemi painoi vielä lopussa peliä kotijoukkueen päätyyn ja saikin muutaman vaarallisen maalipaikan. Ottelun kolmannella lisäminuutilla pirteästi vaihdosta sisään tullut Ville Moilanen tarjoili huippupaikan Mäkelälle, jonka veto ei kuitenkaan ohittanut IFK:n maalivahti Anton Lepolaa.


TPS-IFK Mariehamn Veritas stadionilla perjantaina 29.6. kello 18.00 ja PS Kemi-VPS Sauvosaaren kentällä lauantaina 30.6. kello 15.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin verkkosivut