AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
3-4-3

10

(0-0)

Yleisöä 1867

KuPS
4-3-3
vko.25 // 24.6.2018

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Ennakko: FC Lahti-KuPS

Juhannus on takana ja FC Lahti palaa sorvin ääreen maanantaina, kun Kisapuistoon saapuu vieraita Savosta.

Kuopion Palloseura saapuu haastamaan mastokaupungin poikia. Keskiviikkona maalittoman tasapelin Ilveksen kanssa pelannut FC Lahti haluaa palata voittokantaan, mutta helppoa iltaa ei ole tiedossa.

Joukkueet kohtasivat liigassa huhtikuun lopussa Kuopiossa. Henri Anier vei FC Lahden ottelun alussa johtoon. KuPS painosti ja nautiskeli hienoilla syöttökombinaatioilla, mutta ainoastaan Petteri Pennanen onnistui ohittamaan Aleksandr Vasjutinin. Näin peli päättyi 1-1.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 46 kertaa. FC Lahti on voittanut näistä otteluista puolet ja KuPS 11. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet keltamustan verkkoon 71 kappaletta, kun taas savolaiset ovat osuneet 45 kertaa.

FC Lahti on siis ollut kautta vuosien paha vastustaja kuopiolaisille. Sitkeä, peräänantamaton, pelaava ja nopeasti etenevä lahtelaisjoukkue on aina ollut vahva erityisesti omalla kotiareenallaan, eikä Lahdesta irtoa mitään helpolla tänäänkään.

- Lahti on nimenomaan sitkeä joukkue. Lahti on vaikeasti voitettavissa oleva joukkue, joka päästää vähän maaleja ja puolustaa vahvasti usein jopa viiden alakerralla, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

KuPS-joukkueelta vaaditaan jälleen pelillistä nappisuoritusta, mikäli Lahdesta aiotaan kaapata sarjapisteitä mukaan. Joukkuepelaamisen pitää olla hyvää ja tasapainoista, puolustuspelaamisessa ei ole varaa tehdä yhtään virhettä. KuPS pelasi hyvän pelin keskiviikkona HJK:ta vastaan ja samalla tavalla aiotaan jatkaa tänäänkin.

- Odotan meiltä hyvää peliä. Voittoja tarvitaan, sillä kärjen mukana me haluamme pysyä. Aina me haetaan hyvää kokonaisuutta, viimeksi meillä oli hyvä peli HJK:ta vastaan joka antoi paljon hyvää. Ammennetaan siitä hyvä taistelu mukaan maanantaiks.

Kuopion Palloseuraa vastaan FC Lahdelta ovat varmasti sivussa Stênio, Igor Jovanović ja Timi Voutilainen. Muutaman pelaajan pelikunto on vielä pienoinen kysymysmerkki.

KuPS on tällä hetkellä Veikkausliigassa kolmantena ja FC Lahti neljäntenä. Kaksi pistettä FC Lahden edellä oleva, mutta kaksi ottelua enemmän pelannut KuPS kohtasi edellisellä kierroksella HJK:n Kuopiossa. Ottelu päättyi tasalukemiin 2-2.


FC Lahti - KuPS Kisapuistossa maanantaina 25.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, KuPS:n verkkosivut