Yleisöä 3051

4-4-2
vko.26 // 25.6.2018

HJK vakuuttavaan kotivoittoon (HJK-VPS 5-0)

HJK otti viidennen perättäisen kotivoittonsa kaatamalla VPS:n tyylipuhtaasti 5-0. Evans Mensah osui kahdesti ja Daniel O'Shaughnessy sekä Roni Peiponen kertaalleen. Yksi maaleista merkattiin kuopiolaisten omaksi.

Klubi aloitti ottelun vahvasti ja pelin paine pysyi vieraiden päädyssä. Ensimmäinen todellinen tekopaikka syntyi reilun vartin jälkeen, kun Moshtagh Yaghoubi pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta veto painui hienoisesti ohi VPS:n maalin.

Heti perään Faith Obilor pääsi kokeilemaan kulmapotkun jälkikahinoista, mutta topparin veto suuntautui suoraan VPS-vahti Marko Meeritsin syliin. 22. minuutilla HJK pääsi iskemään nopeasti vastaan, kun Anthony Annan kaivoi pallon keskikentällä itselleen ja lähetti pelivälineen nopeasti vasempaan laitaan Daniel O'Shaughnessylle. Laitapuolustaja lähti pitkään kuljetukseen, joka päättyi upeaan laukaukseen maalin alakulmaan.

Vain pari minuuttia ehti kulua ja HJK iski toistamiseen. Pallo liikkui jälleen vasenta kaistaa pitkin, tällä kertaa Evans Mensah'lle, jonka yllättävä laukaus pienestä kulmasta yllätti Meeritsin täysin. Osuma oli Kuopiossakin osuneelle Mensah'lle kauden toinen.

Ensimmäinen 45-minuuttinen edettiin loppuun asti Klubin tahdissa, eikä VPS päässyt juurikaan koko jakson aikana ahdistelemaan Maksim Rudakovia HJK-maalilla.

Toinen jakso alkoi HJK:n väkevällä pallonhallinnalla, mutta VPS hivuttautui hetkellisesti peliin mukaan, luoden ensimmäisen hienoisen paineen Klubin maalille. Obilorin ja Hannu Patrosen johtama puolustus piti vieraat kuitenkin poissa todellisilta tekopaikoilta.

Klubi otti pelin hallintaansa ja tulostakin tuli. Käynnissä oli 57. peliminuutti, kun kotijoukkue sai kulmapotkun. Mosa pelasi erikoistilanteen matalana boksin reunalle vapaana olleelle Mensah'lle, joka haki jalan vapaaksi ja tälläsi illan toisellaan Klubin jo kolmen maalin karkumatkalle.

64. minuutilla nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Riku Riski korvasi Nikolai Alhon. Seuraavalla pelikatkolla Amr Gamal tuli João Klaussin tilalle kärkeen. Vaihtomiehet loivat heti oivallisen tekopaikan vastahyökkäyksestä, mutta Gamalin laukaus epäonnistui Riskin erinomaisesta tarjoilusta.

Mensah ehti vielä laukomaan ennen päätyrajaa, mutta pienestä kulmasta lähtenyt veto painui sivuverkkoon. HJK jatkoi maalitehtailuaan noin vartti ennen loppua. Annan haki boksissa ovelaa jatkoa, jonka VPS-puolustus kuitenkin onnistui blokkaamaan päätyrajaa kohti. Paikalla ensimmäisenä ehtinyt Mosa pelasi pallon välittömästi maalinedustalle, josta se kimposi maaliin VPS:n pelaajan kautta.

Neljännen osuman jälkeen nähtiin viimeinen vaihto, kun maalinteon aloittaneen O'Shaughnessyn korvasi kentällä Roni Peiponen. Peiponen onnistuikin kaunistelemaan vielä loppulukemat 5-0, kun puolustaja upotti pallon verkkoon tarkalla laukauksella rangaistusalueen rajalta.

Voiton myötä sarjan piikkipaikalla oleva HJK kasvatti eroa toisena olevaan RoPSiin nyt yhdeksään pisteeseen. Rovaniemeläisillä on tosin kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

FC Lahti-HJK Kisapuistossa perjantaina 29.6. kello 19.00 ja PS Kemi-VPS Sauvosaaren kentällä lauantaina 30.6. kello 15.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.