AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
HJK
4-3-3

50

(2-0)

Yleisöä 3051

VPS
4-4-2
vko.25 // 24.6.2018

Ennakko: HJK-VPS

Ennakko: HJK-VPS

HJK:n kausi jatkuu maanantaina kotiottelulla, kun VPS saapuu vierailulle Töölöön. Klubilla on kiikarissa jo viides peräkkäinen kotivoitto.

HJK palaa maanantaina Töölöön kahden vierasottelun jälkeen. Klubin saldo matkapeleistä on edelleen erinomainen: takana on yhdeksän vierasottelua, mutta HJK ei ole hävinnyt näistä ainuttakaan. Tuloksena on ollut kuusi voittoa ja kolme tasapeliä.

Viime aikoina ei ole tosin luistanut heikosti kotikentälläkään. Klubi on voittanut neljä kotiottelua putkeen maalierolla 12-2. Näissä otteluissa vain FC Honka on onnistunut maalinteossa helsinkiläisiä vastaan.

HJK on edelleen sarjataulukon piikkipaikalla, kun 16 ottelun saldona on 36 pistettä. Neljän ottelun voittoputkessa liitävä RoPS on ollut viime aikoina mainiossa vireessä ja rovaniemeläiset ovat nousseet kuuden pisteen päähän, vaikka joukkue on pelannut ottelun vähemmän.

Klubi on tällä hetkellä jopa viime kautta edellä pisteiden suhteen. HJK kuittasi viime kaudella mestaruuden saalistamalla 76 pistettä 33 ottelusta. 16 ottelun jälkeen viime kaudella oli kasassa yksi piste vähemmän kuin nyt.

HJK:n kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaistoipilaat Akseli Pelvas ja Ville Jalasto. Paluun vahvuuteen tekevät jo pitempään sivussa ollut Riku Riski ja edellisen ottelun huilannut Juha Pirinen. Anthony Annan on myös pelikiellon jälkeen mukana vahvuudessa. Valtteri Vesiaho, Eetu Vertainen ja Enoch Banza ovat olleet mukana Suomen U19-maajoukkueen leirillä.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa HJK oli parempi maalein 2-1 Elisa Stadionilla huhtikuussa, vaikka peli ei ollut hassumpi Vepsultakaan.

- Meillä oli viimeksikin hyvä iskunpaikka Klubia vastaan. Pelasimme hyvän pelin ja olisimme voineet johtaa avausjakson jälkeen 2-0. Emme käyttäneet tuolloin paikkojamme hyväksi, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi seuransa verkkosivuilla.

- Se kertoo jotain tästä sarjastakin. Kaikki joukkueet ovat voitettavissa riippumatta sarjataulukosta ja siitä, mitä rinnassa lukee. Siihen ei tarvitse uhrata energiaa, että joku joukkue olisi aivan ylivoimainen, vaan voi lähteä jokaiseen peliin hyvällä itseluottamuksella.

VPS on voittanut Veikkausliigassa kaksi edellistä kamppailuaan.

- Olemme tehneet maaleja erikoistilanteista, nopeista hyökkäyksistä, hitaista hyökkäyksistä, heti prässin jälkeen ja niin edelleen. Olemme onnistuneet hyökkäämään suhteellisen monipuolisesti ja se tekee meidän hyökkäyspelimme ennakoimisen vaikeaksi ja vastaavasti tuottaa meille lisäarvoa, Vuorinen puntaroi.

IFK Mariehamn -ottelun jälkeen Vuorinen sanaili, että puolustuspelissä on kuitenkin edelleen petraamisen varaa.

- Kehityskohteet liittyvät eniten ehkä niihin jaksoihin, kun olemme otteluissa matalammassa blokissa. Laitapelaajien yhteistyön kanssa on tekemistä, ettei tulisi niin paljon keskityksiä ja ettei meitä vastaan päästäisi rakentamaan ylivoimatilanteita. Tulee vielä paremmin tiedostaa milloin prässätä pallollista ja milloin ei.

- Tämän lisäksi boksin sisällä vaarallisimpien pelaajien miesvartiointiin liittyy vielä kehitettävää. Nämä ovat varmaan niitä puolustuspelin isoimpia asioita.

Viime viikkoina on puhuttu paljon siitä, miten VPS:n terveystilanne alkaa näyttää koko ajan paremmalta. Jo maanantain otteluun on nähtävissä muutosta edelliseen kamppailuun, mutta nimiä Vuorinen ei tapansa mukaan mainitse.

- Kokoonpanoon tulee uusia pelaajia maanantain peliin. Se on sitten eri asia nouseeko näistä pelaajista kukaan vielä avaukseen. Varmuudella ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat poissa, Vuorinen toteaa.HJK - VPS Telia 5G Areenalla maanantaina 25.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut