AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
TPS
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 2704

FC Honka
4-4-2
vko.21 // 21.5.2018

Ennakko: TPS-FC Honka

Ennakko: TPS-FC Honka

TPS saa tiistaina vieraita Espoosta, kun FC Honka saapuu Veritas Stadionille vieraaksi.

TPS:llä on ollut maalinteko-ongelmia kotipeleissään. Joukkue on maalannut vieraspeleissään aina kahdesti, mutta kotisarake näyttää vielä pyöreää nollaa. Päävalmentaja Mika Laurikainen haluaa nähdä maalinteon kokonaisuutena ja hän pitääkin osittain sattumana, että maalit ovat syntyneet juuri vieraspeleissä.

- Maalintekopeli. Jostain se vaan johtuu, että pallo ei mene maaliin, Laurikainen toteaa TPS TV:n haastattelussa.

Laurikainen muistuttaa vierasmaalien saldon osoittavan, että maalitekopotentiaalia joukkueessa on – myös kotipeleihin.

- Ei tämä mitään paniikkia aiheuta. Kyllä me pelaamme Honkaa vastaan hyvän pelin, Laurikainen alleviivaa.

TPS pääsee tiistain otteluun suhteellisen mukavista asemista terveystilan suhteen. Vain Oskari Jakosen ja Antto Tapanisen pelaamiseen liittyy epävarmuustekijöitä.

Hongan leirissä on hyvä tieto siitä, millainen vastustaja TPS on.

- TPS on hyvin puolustava joukkue ja vaarallinen vastahyökkäyksissä. Toki he pystyvät olemaan vaarallisia myös pitkissä hyökkäyksissä. TPS on tuttu joukkue meille. Pelasimme viime vuonna pari kertaa vastakkain ja kauden lopusta jäi kyllä vähän hampaankoloon, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara toteaa seuransa verkkosivuilla.

TPS ja Honka kohtasivat viime kaudella Ykkösen päätöskierroksella. Honka tarvitsi ottelusta voiton saavuttaakseen suoran nousun, mutta TPS taisteli jännittävien vaiheiden jälkeen ottelusta tasapelin. Lopulta toki myös keltamustat saivat juhlia nousua Veikkausliigaan kaadettuaan karsinnoissa HIFK:n.

Honka otti perjantaina kauden avausvoittonsa myös kotinurmella, kun PS Kemi kaatui lukemin 2-1. Ottelu oli keltamustille vaikea, mutta Borjas Martinin kaksi osumaa toivat lopulta täyden pistepotin. Honka lähtee Turkuun sarjan seitsemänneltä sijalta. Tiistaina haussa on keltamustille toinen perättäin voitto. Vasaran mukaan resepti sen ottamiseen on hyvinkin selkeä.

- Meidän täytyy olla heti alussa valmiita taistelemaan ja reagoimaan pelin erilaisiin muuttuviin asioihin. Jaksaa kokoajan sekä työstää omaa pelitapaa ja sitä kautta löytää tilat, joiden kautta pääsemme maalipaikoille, Vasara summaa.

Hongalta sivussa tiistain ottelusta ovat varmasti vain Duarte Tammilehto sekä Masar Ömer. Muu joukkue on tällä tietoa valmennuksen käytettävissä.


TPS-FC Honka Veritas Stadionilla tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: TPS:n verkkosivut, FC Hongan verkkosivut