FC Honka
4-4-2
vko.21 // 22.5.2018

Nousijat maalittomaan tasapeliin (TPS-FC Honka 0-0)

Veikkausliigaan täksi kaudeksi nousseet TPS ja FC Honka pelasivat tiistaina Turussa maalittoman tasapelin.

Ottelun alku oli tunnusteleva. Aluksi FC Honka piti palloa hallussaan, mutta espoolaiset eivät saaneet luotua kovin vaarallisia paikkoja Jonathan Viscosin vartiomaille maalille. Paras paikka siunaantui Lucas Kauffmanille, mutta miehen laukaus suuntautui niukasti yli maalin.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen TPS alkoi saamaan pelin juonesta kiinni, mutta Tim Murray Honka-puolustuksen ohella kesti kotijoukkueen painostuksen.

Puoliajan edetessä molemmat joukkueet olivat hyvin pelin juoneessa kiinni. Honka painosti aavistuksen enemmän ja loikin ensimmäisen nelivitosen loppupuolella muutamia hyviä paikkoja – lähimmäksi maalia pääsi Youness Rahimi Jonas Leväsen keskityksestä, mutta hyökkääjän ohjauksen torjui tolppaa hipoen päätyrajasta yli TPS-vahti Viscosi.

Kulmapotkut menivät avauspuoliajalla 5-1 vierasjoukkueelle. Tauolle mentiin kuitenkin tasatilanteessa 0-0.

Honka aloitti toisen puoliskon vahvasti. Yksi alun hyvistä maalipaikoista syntyi Youness Rahimin toimesta. Hän pääsi nousemaan 54. minuutin kohdalla vaarallisesti, mutta Rahimin laukaus viuhui hiukan ohi TPS-maalin.

Honka suoritti ensimmäisen vaihtonsa 60. minuutin kohdalla. Youness Rahimin tilalle kirmasi Macoumba "Mac" Kandji.

Turkulaiset ottivat monta minuuttia Honka-hyökkäyksiä vastaan, mutta ratkaisut loppuhetkillä eivät olleet tarpeeksi teräviä. TPS pystyi luomaan 70. minuutin jälkeen vaarallisia paikkoja. Espoolaisten puolustus kuitenkin blokkasi vedot, eikä Tim Murray joutunut torjuntatöihin.

Ottelun loppu oli Hongan hallinnassa, mutta joukkue ei pystynyt luomaan tarvittavan hyviä tekopaikkoja voittaakseen ja pisteet tasattiin Turussa lukemin 0-0.

Ilves-TPS Tammelan stadionilla lauantaina 26.5. kello 15 ja HJK-FC Honka Telia 5G Areenalla lauantaina 26.5. kello 15. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.