AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
PS Kemi
3-5-1

22

(2-1)

Yleisöä 439

TPS
4-3-3
vko.19 // 12.5.2018

Ennakko: PS Kemi-TPS

Ennakko: PS Kemi-TPS

Kun PS Kemi ja sarjanousija TPS ottavat mittaa toisistaan äitienpäivänä PS Kemin "kotiottelussa" Oulussa, ovat panokset tavallista suuremmat.

Vastakkain ovat sarjataulukossa karsijan paikalla neljällä pisteellä oleva TPS ja viimeisenä oleva PS Kemi pisteen vähemmän keränneenä. Voitto antaisi kummallekin aimo annoksen itseluottamusta ja hyvän buustin seuraaviin otteluihin. Lisäksi voitolla on mahdollisuus kivuta taulukossa jopa parikin sijan ylöspäin.

– Tärkeä peli edessä, taas. Jokainen peli on meille aina mahdollisuus uuteen starttiin, toteaa PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman.

Molemmilla joukkueilla on siis toistaiseksi tilillä vasta yksi voitto. PS Kemi kukisti SJK:n vieraissa avauskierroksella ja TPS kolmannessa ottelussaan paikallisvastustaja FC Interin 2-1. TPS:lla on lisäksi tasapelipiste maalittomasta nuhjauksesta RoPS:n kanssa huhtikuun viimeiseltä kierrokselta.

Turun raitapaidat ovat pelillisesti olleet otteluissaan täysin mukana, mutta tekopaikkojen hyödyntäminen on ollut ongelmallista. Lisäksi omissa on soinut 1-3 kertaa per ottelu. Tappiot ovat tulleet FC Lahdelle (2-3), SJK:lle (0-2), IFK Mariehamnille (2-3) ja VPS:lle (0-1).

Maalinteossa PS Kemi on onnistunut kerran enemmän kuin TPS (7-6), mutta omassa päässä on kolissut jo peräti 15 kertaa, TPS:lla kymmenen. Maalivahtipeliin TPS tuskin kaatuu, sillä ykkösvahti, kanadalainen Jonathan Viscosi valittiin viime kaudella Ykkösen kauden parhaaksi veräjänvartijaksi.

Åhmanin mukaan PS Kemille edellinen ottelu HJK:ta vastaan oli lupauksia herättävä, vaikka kaivattua voittoa ei vielä tullutkaan.

– Peli- ja taisteluilme oli hyvä, harmi vain, että tasapeli karkasi yhteen henkilökohtaiseen virheeseen. Mutta lähtökohdat TPS-peliin ovat hyvät, Åhman arvioi.

TPS:n Jonni Peräaho pelasi VPS:ää vastaan viime ottelussa uransa ensimmäisen liigapelin avauksessa.

- Kyllä siinä vähän jännitti alkuun, kun oli muutenkin pitkään aikaan ensimmäinen startti ja sitten vielä uusi sarjataso. Oli ihan kiva nähdä, että pärjäsi sielläkin eikä jäänyt jalkoihin. Että ihan positiivinen maku jäi sinänsä, Peräaho analysoi.

- Tietty että hävittiin, se tietty harmittaa.

TPS matkusti lauantaina Pietarsaareen. Sieltä matka jatkuu sunnuntaina kohti Oulua.

Peräahon mukaan TPS:ssä on käsitelty viikon aikana eri hyökkäysmalleja ja murtautumista. Myös maalintekoa on harjoiteltu.

- Lähinnä semmoista, kun on ollut vähän kankea startti tässä, niin vähän sellaista hyvää fiilistä siihen kylkeen. Ei tässä kannata painaa päätä pensaaseen, kyllä tämä tästä vielä lähtee.


PS Kemi-TPS Oulussa Raatin stadionilla sunnuntaina 13.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, TPS:n verkkosivut