vko.19 // 13.5.2018

PS Kemin tappioputki poikki (PS Kemi-TPS 2-2)

PS Kemi palasi pistekantaan pelaamalla TPS:n kanssa 2-2-tasapelin.

PS Kemin kolmen pisteen saalistus tyssäsi pitkälti maalivahti Oskari Forsmanin loukkaantumiseen 55. minuutilla. Forsman ja TPS:n Juri Kinnunen törmäsivät toisiinsa pahannäköisesti ja Forsmania hoivailtiin kentällä kuusi minuuttia, ennenkuin mies kannettiin paareilla kentältä. PS Kemin pelin punainen lanka oli kateissa tilanteen jälkeen ja TPS otti pelin haltuunsa.

Lisäksi PS Kemi joutui pelamaan 13 minuuttiia ottelun lopusta vajaalla kun toppari Aliyu Abubakar otti toisen varoituksensa ja joutui ulosajetuksi. Abubakarin saama punainen kortti oli PS Kemin kauden ensimmäinen. Tämän jälkeen PS Kemin peliote kirposi entistä pahemmin, mutta tiukka taistelu tuotti kuitenkin kaivatun pisteen.

Kotijoukkue sai otteluun mainion lähdön, kun Victor Shevchenko iski 1-0 -johtolukemat jo 5. minuutilla. Keaton Isaksson lähetti kulmapotkun kierteisenä turkulaismaalin edustalle ja Shevchenko rynni pallolle irtautuen Mika Ääritalon vartioinnista ja pääsi vetämään pallon maaliin kohtuullisen vapaasti viidestä metristä. Maali oli Shevchenkon ensimmäinen liigaosuma.

TPS:n 1-1 -tasoitus tuli 16. minuutilla kun Ääritalo pääsi keskittämään turhan vapaasti ja maalin edustalle oikea-aikaisesti hiipinyt Onni Valakari pääsi puskemaan kemiläispuolustuksen edestä pallon Forsmanin selän taakse. Osumaa edesauttoi kemiläisten merkkausvirhe, ja punanuttuja boksin sisällä oli raitapaitoja enemmän.

31. minuutilla PS Kemi pääsi nopeaan hyökkäykseen, jonka päätteeksi Kevin Mombilo laukoi tulisesti pienestä kulmasta, mutta TPS:n maalivahti Jonathan Viscosi pystyi jalkatorjuntaan. PS Kemin 2-1 -johtomaali oli avausjakson viimeisellä minuutilla hienon hyökkäyksen päätteeksi. Juho Mäkelä eteni oikealta laidalta boksiin, huijasi Ben McKendryn ja antoi kirurgintarkan syötön maalinedustalle, josta Justus Lehto ohjasi uransa ensimmäisen veikkausliigamaalin.

Toisen jakson aluksi Forsman esitti paraatipelastuksen montenegrolaiskärki Drago Milosevicin päästyä huippupaikkaan. 59. minuutilla vierasmaali näytti varmalta, kun Niklas Friberg antoi nappisyötön PS Kemin maalinedustalle, mutta Milosevic jatkoi tuhlaajapojan roolissaan, kun syöksypusku suuntautui selvästi ohi.

TPS onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin 67. minuutilla. Oskari Jakonen pääsi vetämään pallon kolmen kemiläispelaajan peittoyrityksistä huolimatta Mikko Vilmusen vartiomaan maaliin. Maalisyötön antoi Mika Ääritalo, joka oli kahdella syöttöpisteellään, ottamallaan varoituksella ja PS Kemin ensimmäiseen maaliin johtaneella virheellään vierasjoukkueen näkyvin pelaaja.

TPS:lla oli vielä kaksi huipputonttia maalintekoon. 74. minuutilla Milosevic ei aivan ehtinyt kurottamaan palloa maaliin kalkkiviivoilta ja 89. minuutilla Valakarin lujan alanurkkavedon Vilmunen sai estettyä reaktiotorjunnalla.

FC Honka-PS Kemi Tapiolan Urheilupuistossa perjantaina 18.5. kello 18.30 ja TPS-HJK Veritas Stadionilla perjantaina 18.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin verkkosivut