AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
FC Lahti
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 2503

SJK
4-3-3
vko.18 // 6.5.2018

Ennakko: FC Lahti-SJK

Ennakko: FC Lahti-SJK

Sarjataulukon kärkisijoja kolkutteleva FC Lahti isännöi maanantaina SJK:ta, jolla on alla puolestaan katkera kotitappio KuPS:lle.

SJK hävisi edellisen ottelun kotistadionillaan Kuopion Palloseuralle, mutta tuo ottelu on nyt analysoitu. Jalkapallossa ei ole tappioita, vain oppitunteja ja SJK lähtee entistä viisaampana Lahteen.

Isäntäjoukkue Lahti puolestaan antoi itse oppitunnin omassa edellisessä ottelussaan, kun se kaatoi hallitsevan Suomen mestarin HJK:n Helsingissä. Voitto on nostanut itseluottamuksen pilviin FC Lahden riveissä ja SJK:lla onkin varmasti edessä kova haaste maanantaina.

- Meidän edellinen ottelu jätti rutkasti pelillisesti parannettavaa. Meidän pelaaminen näyttää pahimmillaan todella hitaalta, jos meillä ei ole riittävästi pallollista rohkeutta, oikea-aikaista pallollista nopeutta tai oikeissa paikoissa tehtyä pallollista eteenpäin pelaamista. Lisäksi tarvitaan pallottomien pelaajien aktiivisempaa liikettä, kun meillä itsellämme on pallo. KuPS oli meitä vastaan hyvä, ei mitään heiltä pois, mutta meidän olisi pitänyt omalla tekemisellä silti pystyä raapimaan vähintään tasapeli. Meidän pitää myös olla joukkueena yhtenäisempi puolustussuuntaan ja olla tiiviimpi, listaa SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen kohteita joissa löytyy parannettavaa.

- Nyt mennään uuteen peliin taas ja vaikka Lahdessa on varmasti hienon voiton jälkeen hyvät fiilikset, niin tämä peli on taas oma lukunsa. Lahti oli hyvä Helsingissä ja heillä on muutamia hyökkäyspään pelaajia, joiden kanssa pitää olla tarkkana. Meidän täytyy tarkkaan puolustaa esimerkiksi Hostikkaa ja Anieria vastaan, Kautonen jatkaa.

Loukkaantumisestaan vielä toipuvan Billy Ionsin lisäksi varmuudella SJK:lta ovat sivussa Aristote Mboma, Jarkko Hurme ja Obed Malolo sekä pelikiellossa oleva Mehmet Hetemaj. Flunssapotilaiden kanssa pitää katsoa päivä kerrallaan ja ratkaisuja edellisen ottelun missanneiden Emile Paul Tendengin ja Jesse Sarajärven kohdalla tehdään sunnuntain viimeistelytreeneissä. Samanlainen on tilanne kolhuistaan toipuneiden Mihkel Aksalun ja Marc Valesin kanssa.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa 14 kertaa. Lahti on ollut vahva seinäjokisia vastaan, sillä kuusi otteluista on päättynyt Lahden voittoon ja kuusi kertaa pisteet on tasattu. SJK ei ole onnistunut voittamaan FC Lahtea kertaakaan historiansa aikana Lahdessa. Ottelut ovat olleet myös tasaisia ja vähämaalisia, sillä vain kahdesti on päädytty useamman maalin voittomarginaaliin, joten lähtökohdat otteluun ovat hyvät.

FC Lahden pääkäskijä Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen vieraskiertueen pistesaldoon, mutta iloitsee kuitenkin siitä, että joukkue pääsee taas pelaamaan kotona. Joukkueessa on hyvä henki, joten Korkeakunnas lähtee luottavaisin mielin maanantain otteluun.

- HJK-ottelu on nyt analysoitu ja sieltä on otettu ne asiat, jotka toivat meille voiton ja niitä juttuja, joita meidän pitää parantaa. Nyt on kuitenkin fokus SJK-ottelussa. On mukava palata kotikentälle pitkältä vierasrupeamalta, Korkeakunnas kertoo.

FC Lahden ainoa varma poissaolija maanantain pelistä Santeri Pakkasen ja Joona Tiaisen lisäksi on venäläistaituri Pavel Osipov. Muutaman pelaajan pelikunto on vielä hieman epävarma.


FC Lahti - SJK Lahden Kisapuistossa maanantaina 7.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, FC Lahden verkkosivut