AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

32

(1-1)

Yleisöä 903

TPS
4-3-3
vko.18 // 2.5.2018

Ennakko: IFK Mariehamn-TPS

Ennakko: IFK Mariehamn-TPS

IFK Mariehamn saa torstaina vieraakseen TPS:n puoli tuntia kierroksen muita otteluita myöhemmin alkavaan kamppailuun.

IFK Mariehamn pääsee otteluun alla kauan kaivattu voitto, kun PS Kemi kukistui vapun alla niukasti maalein 3-2. Täysi pistepotti helpotti paineita ja Grönvitt lähtee hakemaan nyt jatkoa Kemi-voitolleen, kun vierailulle saapuu tasapisteissä sarjataulukossa oleva TPS.

Kotijoukkue IFK Mariehamn saa myös odotetun vahvistuksen sairastuvalta, kun kauden avausottelussa RoPS:aa vastaan loukkaantunut Gabriel Petrovic palaa kokoonpanoon.

Keskikentän tärkeän lenkin paluu pelikuntoon ilahduttaa päävalmentaja Peter Lundbergia.

- Hän on harjoitellut täydellä teholla koko viikon ja on pelikuntoinen TPS:aa vastaan. Se on totta kai hyvä asia. "Gabbe" on tärkeä pelaaja ja mitä enemmän meillä on pelaajia käytettävissämme, sitä parempi, Lundberg toteaa.

TPS lähtee otteluun kaksi tappiotonta peliä allaan. Ensin kaatui paikallispelissä FC Inter 2-1 ja viime lauantaina TPS sai kunnian olla se joukkue, joka aiheutti ensimmäisenä pistemenetyksen Veikkausliigaa johtavalle RoPS:lle. Rovaniemeläisseura jäi Turussa maalittomaan tasapeliin.

Toissa kauden mestari IFK on aloittanut kautensa hieman alakanttiin, mutta joukkueen todellinen iskukyky on ainakin TPS:n tiedossa.

- Aika monilla on vieläkin muistissa edellinen vierailumme Veikkausliigatasolla siellä kaudelta 2014, jolloin se jäi viimeiseksi liigapeliksemme pariin kauteen. IFK Mariehamn on kova jengi ja Veikkausliiga sarjana todella tasainen. Näissä peleissä on todella pienet marginaalit ja mielestäni IFK:n sijoitus vähän hämää siinä mielessä. Siellä on varmasti iskukykyinen joukkue vastassa, vaikka heillä on yksi lepopäivä vähemmän kuin meillä. Kaadetaan kaikki paineet vaan sinne, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen naurahtaa.

TPS ja IFK kohtasivat jo kertaalleen tänä vuonna helmikuun alussa Suomen Cupin alkulohkossa ja silloin päädyttiin 1-1-tasapeliin.

- IFK:n pelissä oli aika samoja elementtejä jo talvella, he luottavat siihen omaan systemaattiseen pelaamiseen, joka toi mestaruuden edelliskaudella, Laurikainen muistuttaa.

TPS:n terveystilanne on vähintään kohtuullinen. RoPS-ottelun huilannut toppari Rasmus Holma jatkaa poissaoloaan.

- Puolustuksesta puuttuvat Rasmus Holma ja Niklas Friberg ja heille täytyy löytyä paikkaajat. Meillä on ollut koko ajan pientä rotaatiota kokoonpanossa ja sitä on tiedossa myös torstaina, Laurikainen vahvistaa.


IFK Mariehamn-TPS Wiklöf Holding Arenalla torstaina 3.5. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Nya Åland, TPS:n verkkosivut