AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
IFK Mariehamn
4-4-2

32

(1-1)

Yleisöä 903

TPS
4-3-3
vko.18 // 3.5.2018

IFK Mariehamn löytänyt voittovireen (IFK Mariehamn-TPS 3-2)

IFK Mariehamn löytänyt voittovireen (IFK Mariehamn-TPS 3-2)

IFK Mariehamn nappasi toisen peräkkäisen 3-2-voittonsa, kun TPS kaatui torstaina Wiklöf Holding Arenalla.

Alun pakollisten tunnustelujen jälkeen TPS hyökkäsi ensimmäisen kerran ottelun 7. minuutilla; Ahde pääsi ampumaan Mika Ääritalon syötöstä, mutta vihainen veto painui kuitenkin jonkin verran yli. Märkä ja sitä myöden raskas kenttä aiheuttivat sen, että ensimmäiseen kahteenkymppiin asti painettiin ilman sen maagisempia tilanteita.

Ottelun 21. minuutilla TPS vyörytti palloa kohti IFK:n maalia ja asialla oli jälleen Ääritalo, mutta pallo nousi lopulta hänen toimestaan IFK-maalin katolle. IFK iski kuitenkin heti takaisin, mutta Jonathan Viscosi torppasi varmasti Aleksei Kangaskolkan kudin.

Ottelun 27. minuutilla Ääritalon aktiivisuus palkittiin. Vanha kettu jäi vaanimaan IFK-maalivahti Marc Nordqvistin taakse, ryösti kylmästi pallon - ja löi pelivälineen tyhjiin. 0-1! Maali oli todella liukkaassa iskussa olevalle "Ärtsille" jo tämän kauden toinen.

IFK löi lisää löylyä avausjakson loppupuolella ja tasoitti tilanteeksi 1-1, kun Simon Silverholt pääsi puskemaan pallon TPS-verkkoon ottelun 36. minuutilla Dylan Murnanen kulmasta. TPS vyörytti heti takaisin, mutta Ääritalo ei päässyt kunnolla kiinni Onni Valakarin vapaapotkusta kimmonneeseen paluupalloon. Hieman ennen taukoa Ahde ahdisteli vielä nokitusten Nordqvistia, mutta tila pallon kanssa jäi auttamatta liian ahtaaksi.

IFK Mariehamn pääsi yllättämään Tepsin heti toisen puoliajan alussa, mutta Robin Sidin nokkela veto kimmahti päädystä ulos TPS-pakki Juri Kinnusen kautta. IFK iski tuloksekkaasti erikoistilanteesta toistamiseen ottelun 49. minuutilla, kun Robin Sid niittasi pallon TPS-verkkoon Joel Mattssonin passista.

Ahde pääsi kokeilemaan tasoitusta vajaan tunnin kohdalla, mutta tilanne tyrehtyi kuitenkin kasaan. IFK:n johtomaalin tehnyt Sid sai loistavan paikan reilun tunnin kohdalla, mutta pallo singahti ohi erittäin hyvästä paikasta. Sid oli todella hyvässä maalipaikassa pian perään, mutta pallo painui onneksi ohi.

Ottelun 71. minuutilla Juho Montola tuli kentälle ja suoritti oman henkilökohtaisen Veikkausliigadebyyttinsä tullen kentälle Tapanisen tilalle.

IFK Mariehamn ratkaisi ottelun 78. minuutin kohdalla, kun ottelun paras pelaaja Robin Sid tinttasi pallon kolmannen kerran TPS-verkkoon todella pienestä kulmasta.

TPS:n kevään ykköspelaaja Mika Ääritalo iski TPS:n vielä maalin päähän ottelun 87. minuutin kohdalla sijoittamalla pallon puolittaisen läpiajonsa päätteeksi vasurillaan pallon IFK-maalin takanurkkaan. TPS pääsi kiinni vielä tasoitukseen, mutta Sami Rähmösen kulman puskenut Miro Tenho sai pallon vain maaliviivalle asti. TPS painoi päälle myös loppuminuutit, mutta aika loppui tällä kertaa kesken.


FC Honka - IFK Mariehamn maanantaina 7.5. kello 18.30 ja TPS - VPS Veritas Stadionilla maanantaina 7.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.