AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
RoPS
4-3-3

12

(1-0)

Yleisöä 1973

FC Honka
4-4-2
vko.18 // 2.5.2018

Ennakko: RoPS-FC Honka

Ennakko: RoPS-FC Honka

FC Honka hakee kauden avausvoittoaan torstaina Rovaniemeltä, missä vastaan asettuu sarjajohtaja RoPS.

Rovaniemeläiset ovat aloittaneet kautensa todella vahvasti. Kuudesta pelaamastaan ottelusta joukkue on voittanut viisi. Viimeksi se kohtasi TPS:n lauantaina, jolloin pisteet tasattiin luvuin 0–0. Honka joutuu varmasti kovan haasteen eteen, sillä RoPS ei ole päästänyt tällä kaudella vielä maaliakaan. Nollaputki on kestänyt siis jo 540 minuuttia - ja lisäajat päälle.

Esport Honka lähtee otteluun sarjan yhdenneltätoista sijalta. Joukkue on pelannut kolme tasapeliä sekä hävinnyt kerran. Voitto on ollut lähellä pariin kertaan, mutta vielä eivät keltamustat ole onnistuneet täysiä pisteitä nappaamaan.

– Tasaista peliä odotan. RoPS on pelannut hyvin, mutta uskon kyllä, että pystymme heidät haastamaan. Keskitymme omiin juttuihimme ja katsomme sitten löytyisikö RoPSista jotain osa-aluetta johon pääsemme iskemään, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi torstain koitosta.

Helppoa iltapuhdetta ei ole espoolaisille luvassa. Siitä huolimatta Honka lähtee Rovaniemelle nälkäisenä ja voitonhaluisena hakemaan kauden avausvoittoa.

– Ottelu on varmasti haastava, sillä RoPS pelaa tällä hetkellä parhaiten koko liigassa. Olemme kuitenkin valmiita ja hyvin luottavaisia, että saamme sieltä kauden ensimmäiset kolme pistettä, Hongan puolustaja Zeljko Savic ennakoi.

Hongalta sivussa ottelusta ovat Javi Hervas, Duarte Tammilehto, Joni Korhonen, Ahmed El-Amrani sekä Masar Ömer.

RoPS:n menestys palkittiin myös Veikkausliigan toimesta. Huhtikuun joukkueeseen nostettiin peräti kuusi RoPS-pelaajaa - Antonio Reguero, Juho Hyvärinen, Leo Väisänen, Taye Taiwo sekä tuhokaksikko Lassi Lappalainen ja Lucas Lingman.

Veikkausliigan kuukauden valmentajaksi valittiin itseoikeutetusti RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela.

- Honka on hyvin organisoitu kokonaisuus, joka haluaa pitää palloa ja tekee sen itse asiassa varsin hyvin, Koskela varoittaa.

- Tuloksellisesti heidän alkukautensa ei ole ollut toivotun kaltainen, mutta silti jokaisessa pelissä he ovat kyenneet viemään ottelua.

Rovaniemen Palloseuran pelaajatilanne on alkukauden ruuhkaan nähden kohtalaisen hyvä. Varmuudella sivussa on ainoastaan Juuso Hämäläinen, mutta hänkin on jo harjoitellut kevyesti joukkueen mukana.


RoPS – FC Honka Rovaniemen Keskuskentällä torstaina 3.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: Hongan verkkosivut, RoPS:n verkkosivut