Yleisöä 1147

4-4-2
vko.43 // 28.10.2017

​KuPS ryöväsi tärkeät pisteet Kemistä (PS Kemi-KuPS 1-3)

KuPS haki tärkeät kolme pistettä Kemistä 3-1-voitolla ja varmisti hopeiset mitalit.

KuPS ratkaisi pelin viiden minuutin tehojaksollaan. 32. minuutilla iski Ats Purje, 33. minuutilla Ville Saxman ja 3-0-johtomaalin sivalsi 37. minuutilla Nikko Boxall. PS Kemi kavensi hieman ennen taukoa. Maalintekijänä Abdoulie Mansally.

PS Kemin ja KuPS:n välinen ottelu oli pitkälti taputeltu jo 37. minuutilla, kun kuopiolaiset karkasivat viidessä minuutissa 0-3 johtoon. Ensin 32. minuutilla Petteri Pennanen laukoi kaukaa lujaa. Oskari Forsmanin torjunnasta Ats Purje iski ensimmäisen osuman. Pelikellossa ei kulunut minuuttiakaan, kun Ville Saxman laukoi 2-0 aivan maalin suulta KuPS:n myllytettyä PS Kemin puolustuksen sekaisin. Ja 37. minuutilla Nikko Boxall puski pallon kulmapotkun etukulmasta kolmannen kerran PS Kemin verkkoon.

PS Kemi nousi kuitenkin syvimmästä alhosta Abdoulie Mansallyn kavennusmaalilla jakson viimeisellä minuutilla. Kevin Tano tarjoili mainion syötön maalin edustalle edenneelle Mansallylle, jonka viimeistely oli näyttävä.

Toinen jakso oli tasaisempi ja molemmilla oli saumaa maalitilinsä lisäämiseen. 51. minuutilla KuPS:n Petteri Pennanen tykitti ylärimaan ja paluupalloon päässyt Ats Purje laukoi vapaasta paikasta pallon yli maalin.

53. minuutilla PS Kemin Momodou Ceesay pääsi puskemaan Matias Ojalan keskityksestä, mutta peliväline meni maalin yli. 60 minuutilla KuPS-maalilla oli kova hässäkkä ja ensin vieraspuolustus sai siivottua Mansallyn vedon maaliviivalta. Tilanteesta seuranneesta Sergei Mosnikovin antamasta kulmapotkusta pallo pyöri jälleen KuPS:n maalin edustalla kunnes KuPS:n Hamed Coulibaly onnistui purkamaan tilanteen. 74. minuutilla Ceesay veti tulisesti ja kotiyleisö kohahti, mutta laukaus meni niukasti ohi ja heilutti vain maalin takana ollutta suojaverkkoa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut