FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
PS Kemi
4-4-2

13

(1-3)

Yleisöä 1147

KuPS
4-4-2
vko.43 // 27.10.2017

Ennakko: PS Kemi-KuPS

Ennakko: PS Kemi-KuPS

PS Kemi pelaa suorasta säilymisestä ja Kuopion Palloseuran onnistunut mitalijahti huipentuu lauantaina 28.10. Kemissä.

PS Kemillä on jälleen kerran edessään kauden tärkein ottelu. Lauantaina on viimeinen mahdollisuus varmistaa sarjapaikka ensi kauden Veikkausliigaan ennen mahdollisia karsintapelejä.

Sauvosaaressa vastaan asettuu liigan hopeamitaleja hamuava KuPS, joka on dominoinut joukkueiden liigakohtaamisia viime ja tällä kaudella. KuPS on voittanut PS Kemin viidesti liigassa. Viimeksi PS Kemi on onnistunut nujertamaan kalakukkokaupungin kanarialinnut viime kevättalven Liigacupissa, tuolloin Kuopio-hallissa 2-0.

Vastus on siis lähes kovin mahdollinen, eikä helppoja pisteitä ole luvassa. PS Kemi jatkaa liigassa, jos se voittaa tai pelaa tasapelin. Tappiolla kolme pistettä perässä ja karsijan paikalla oleva HIFK voi kivuta maalierolla ohi, jos se onnistuu päihittämään vieraissa FC Lahden, jolla on vielä voitolla mahdollisuus yltää eurocupin peleihin oikeuttavalle nelospaikalle.

HIFK tai PS Kemi joutuu kauden päätteeksi hermoja raastaviin liigakarsintaotteluihin espoolaista FC Honkaa vastaan.

Valmentaja Jari Åhmanin mukaan kotijoukkue lähtee matsiin oman pelaamisen kautta tavoitteenaan ilkkua tilastoille ja ottaa ensimmäinen voitto savolaisjoukkueesta. Se varmistaisi myös tavoitteista tärkeimmän; sarjapaikan. Åhmanin mukaan varsinkin tahtotila ratkaisee lauantaina paljon.

PS Kemi ei lähde Åhmanin mukaan pelkästään puolustamaan matalalla blokilla, vaan pelaamaan aktiivista peliä molempiin suuntiin. Joukkueen täytyy pystyä rikkomaan KuPS:n taitavan keskikentän pelinrakentelu ja välttää puolustuspelin virheet, jotka ovat vieneet tällä kaudella paljon pisteitä. Varsinkin purkupalloille pitää antaa kyytiä, eikä lähteä neppailemaan alakerrassa lyhyillä syötöillä paineen alla. Åhmanin mukaan lauantain yksi teemoista onkin pelin pitäminen yksinkertaisena, eikä mies kannusta pelaajiaan yrittämään liian hienoja kuvioita liukkaalla kentällä.

Kemiläisten pelaajatilanne on hyvä, sillä ainoastaan Marek Kaljumäe on sivussa. Kaikki muut pelaajat ovat Åhmanin käytettävissä.

Kuopiolaisseuran historian 16. pääsarjamitalin väri varmistuu Sauvosaaren stadionilla pelattavassa päätösottelussa. KuPS-joukkue on pelannut kokonaisuudessaan hyvän sarjakauden ja JJK-kotivoitto varmisti kuopiolaisille mitalisijoituksen kolmen parhaan joukossa. Joukkueessa on vallinnut vapautunut tunnelma mitalisijoituksen varmistuttua. Tämän viikon harjoitukset on vedetty läpi normaalin tehokkaasti ja viimeiseen otteluun lataudutaan huolellisesti. Joukkue matkusti Kemiin jo perjantaina ollakseen huippuiskussa lauantaina ja viimeisessä sarjapelissä käytetään viimeisetkin voimanrippeet mitään säästelemättä.

- Joukkueessa on ollut vapautunut tunnelma nyt kun tulos saatiin tästä kaudesta. Hyvältä on tuntunut treenata ja nyt on viimeinen peli edessä, päävalmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Lauantaina on jälleen luvassa kova liigakoitos. Omasta sarjapaikastaan taisteleva PS Kemi ei anna kenellekään mitään ilmaiseksi.

- Fyysinen peli tulee varmasti. Tulee varmaan samantapainen kamppailu kuin Tammelassakin: tulee vahvaa kaksinkamppailupelaamista. Olot sen sitten määrittävät, millainen peli tulee. Kemi on hyvä puolustava joukkue, joka iskee mielellään vastaan. Heillä on laadukkaita pelaajia, tulosta ei ole kuitenkaan saatu. Pelaajamateriaali on kuitenkin riittävä, Honkavaara muistuttaa.

Kuopiolaiset pääsevät hopeajahtiin täydellä miehistöllä. Puolustaja Nikko Boxallin yhden ottelun mittainen pelikielto on päättynyt ja toppari pääsee jälleen pelaamaan Kemissä. Poissaoloja ei näillä näkymin ole.


PS Kemi-KuPS Sauvosaaren kentällä lauantaina 28.10. kello 14. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin ja KuPS:n verkkosivut