FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
JJK
4-4-2

21

(0-0)

Yleisöä 1274

PS Kemi
4-4-2
vko.32 // 12.8.2017

Ennakko: JJK-PS Kemi

Ennakko: JJK-PS Kemi

JJK päättää kahden ottelun viikkonsa isännöimällä sunnuntaina PS Kemiä Vaajakoskella.

JJK pelaa Harjun kenttäremontin viivästyksen vuoksi kolmannenkin kotiottelunsa Vaajakoskella. Kentän vaihdoksen myötä myös ottelun alkamisaikaa aikaistettiin ja ottelu vihelletään käyntiin klo 17.

JJK ja PS Kemi kohtasivat viimeksi alkukesästä. Tuolloin pisteet jaettiin Kemissä 1-1-tuloksella. Filip Valencic vei ensin isännät johtoon tykittämällä vapaapotkun maaliin, puolen tunnin tietämillä, mutta Gaël Etock kuittasi tilanteen tasoihin miltei saman tien. Valencicin tie vei kesän siirtoikkunassa HJK:hon.

Viimeksi Etock ihastutti edellisviikon lauantaina Tampereella, kun JJK vieraili Ilveksen luona ennen reissuaan Kuopioon. Etock iski kauniilla vaparimaalilla JJK:n johtoon – kettulauma joutui kuitenkin poistumaan tyhjin käpälin, kun Ilves nollasi komean johto-osuman ja nousi 2-1-voittoon.

Torstaina KuPS oli vahvasti niskan päällä, mutta JJK taisteli hyvin ja piti keltamustat pitkään nollilla. Vasta vaihtomies Ats Purje sai rikottua kuparisen 69. minuutilla. Ottelu päättyi kuopiolaisten 1-0-voittoon.

Sunnuntaina odotettavissa on varsin erilainen ottelu.

- KuPS on ollut vahvassa vireessä ja peli oli vieraskentällä tekonurmella, joka on meille vieraampi alusta ja vaikka kierrätettiin vähän kokoonpanoa, saatiin kuitenkin pidettyä peli pitkään nollilla ja luotua joitain paikkojakin. Pallollinen peli tuleekin varmasti paranemaan paljon nyt, kun saadaan PS Kemi vastaan kotikentällä, jo tutuksi tulleella Vaajakosken nurmella, päävalmentaja Juha Pasoja pohtii.

- Sen myötä tullaan varmasti luomaan nyt enemmän paikkojakin. Pitää kuitenkin olla tarkkana – tyhmiä pallonmenetyksiä ei saa tulla, sillä kemiläiset ovat hyviä kääntämään peliä nopeasti, heillä on siihen hyviä pelaajia. Etenkin laidat ovat vaaralliset. Luottavaisena voi kuitenkin lähteä sunnuntaihin.

PS Kemi tasasi keskiviikkona kotonaan Ilveksen kanssa pisteet maalittomalla tasapelillä ja sitä ennen taas VPS:n kanssa Vaasassa vaiheikkaan ottelun päätteeksi lopulta 3-3-lukemin.

PS Kemin viiden viimeisen pelin saldo on yksi voitto (FC Inter), kaksi tasapeliä (VPS ja Ilves) sekä kaksi vierastappiota (KuPS ja HJK). Huomioitavaa on, että vaikka JJK on sarjajumbo, on se kokenut tappionsa pienin 1-2 maalin marginaalein.

– JJK on näyttänyt, ettei se ole heittänyt pyyhettä kehään, ja taistelee tosissaan sarjapaikastaan, mikä on hienoa. Sunnuntaina tulee tiukka peli, kemiläisten päävalmentaja Jari Åhman ennakoi.

JJK:n riveissä pelaa myös kaksi entistä PS Kemin peluria, puolustaja Felix Gustavsson ja hyökkääjä Sasa Jovovic. Sasan lisäksi joukkue vahvistui siirtoikkunan aikana hankkimalla Hindrek Ojamaan puolustuslinjaansa. PS Kemillä ei ole sunnuntain ottelun alla ongelmia kokoonpanon kanssa.

– Kaikki ovat pelikunnossa, myös Lassi Nurmos, joten täydestä kokoonpanosta päästään valitsemaan kenttäryhmitys, luotsi kertoo.


JJK-PS Kemi sunnuntaina 13.8. kello 17 Vaajakosken kentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: JJK:n verkkosivut, PS Kemin verkkosivut