AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PS Kemi
4-4-2

00

(0-0)

Yleisöä 1520

Ilves
4-5-1
vko.32 // 8.8.2017

Ennakko: PS Kemi - Ilves

Ennakko: PS Kemi - Ilves

PS Kemi saa keskiviikkona vieraita Tampereelta, kun Ilves saapuu ottamaan mittaa kuninkaista. Ottelusta on lupa odottaa mielenkiintoista, sillä PS Kemi vei joukkueiden edellisen kohtaamisen 31. toukokuuta Tammelassa maalein 4-2.

Ilves janoaa varmasti hyvitystä katkeralle kotitappiolleen. PS Kemi kohtaa Ilveksen nyt ensimmäistä kertaa Sauvosaaressa liigatasolla. Viime vuoden ainoan, 1-0-voittoon päättyneen kotipelinsä Ilvestä vastaan PS Kemi pelasi Oulussa toukokuun alussa.

PS Kemi pääsee otteluun hyvistä asetelmista, sillä alla on 2-1-kotivoitto FC Interistä ja 3-3-vierastasapeli VPS:aa vastaan. Ilveksellä on puolestaan alla kuusi tappiotonta ottelua, joista viimeisin ottelu JJK:ta vastaan päättyi 2-1-kotivoittoon. Sitä ennen tupsukorvat pelasivat tasapelit VPS:n, Interin, HJK:n ja IFK Mariehamnin kanssa. Ennen JJK-ottelua Ilveksen edellinen voitto tuli 1. heinäkuuta RoPS:n isäntänä.

PS Kemi ja Ilves ovat pelanneet tasaisia otteluja. Viime kaudella molemmat voittivat kertaalleen ja kolmas mittelö päättyi tasapeliin.

– Ilves on sopinut meille vastustajana hyvin. Se on kova joukkue, joka on vielä vahvistunut edellisen kohtaamisen jälkeen. Heille ovat tulleet toppari Baba Mensah ja laitalinkki Thomas Agyiri, PS Kemin valmentaja Jari Åhman toteaa.

PS Kemi on pelannut viimeiset ottelunsa hyvällä itseluottamuksella, eikä Filip Valencicin siirtyminen HJK:hon ole näkynyt niin paljon kuin useimmat olettivat. Uudet vahvistukset Sergei Mosnikov ja Albion Ademi ovat päässeet mainiosti kiinni liigavauhtiin ja Rasmus Karjalainen on ottanut viimeistelijänä vastuuta, jota häneltä on odotettukin.

Kun vielä viimeisin tulokas, hollantilainen Kevin Tano pääsee irti, niin on lupa odottaa hyvää loppukautta. Eikä pidä unohtaa joukkueen muitakaan pelaajia, Åhmanin nippu on kauttaaltaan yhtenäinen ja laadukas, joka kykenee onnistuessaan voittamaan liigassa minkä hyvänsä joukkueen.

– Tanon pelilupa on kunnossa ja hän on mukana kokoonpanossa, mutta katsotaan huomenna millä tavalla, Åhman toteaa.

Kemiläisluotsilla on sikäli hyvä tilanne, ettei loukkaantumis- tai pelikieltomurheita tällä hetkellä ole ja hän saa valita kenttäryhmityksen koko sopimuskaartista.

– Lähtökohdat otteluun ovat hyvät. Viime pelistä on kuitenkin vain pari päivää, joten nyt täytyy saada joukkueen energiat uudelleen huippuunsa ja pelimoodi viritettyä kohdalleen.

Tamperelaisten mitalihaaveet elävät yhä vahvoina. Ilves on sarjassa viidentenä tasapisteissä KuPS:n takana. Eroa kärkikolmikkoon on vain kaksi pistettä. Kuuden tappiottoman ottelun putki huipentui viime lauantaina tapahtumarikkaaseen 2-1-voittoon JJK:sta. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Iiro Järvinen ja Tatu Miettunen.

Ilves on päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja liigassa, mutta tällä viikolla alakerran miehitystä kaventavat useat poissaolot. Puolustajat Antti Hynynen, Jani Tanska ja Antti Koskinen sekä puolustava keskikenttäpelaaja Marco Matrone ovat loukkaantuneina. Maalivahti Antti Kuusinen ja puolustaja Tariq Kazi pelaavat tiistaina Ilves-2:n mukana.

– Pohjoisen porukat ovat toki tottuneet pitkiin vierasmatkoihin, mutta meille tämä on hieman uudenlaisempi rasite. Olemme kuitenkin löytäneet itsellemme sopivat matkajärjestelyt. Tälläkin kertaa vedämme viimeistelyharjoitukset pelipaikkakunnalla. Reissussa kuluu kolmisen päivää, päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

– Kemi on ollut kovassa vireessä ja he ovat saaneet hyviä tuloksia viime peleissä. Etenkin vastaiskupelaaminen on ollut vaarallista. Joukkue on myös uudistunut, ja näitä uusia pelaajia ja kuvioita olemme koettaneet opiskella. Meiltäkin onneksi löytyy hyväksi havaittuja variaatioita pelitapaan, Wiss vinkkaa.


PS Kemi – Ilves keskiviikkona 9.8. kello 18.30 Sauvosaaressa. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, Ilveksen verkkosivut