AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Inter
4-3-3

30

(3-0)

Yleisöä 2311

HIFK
4-4-2
vko.31 // 3.8.2017

Ennakko: FC Inter-HIFK

Ennakko: FC Inter-HIFK

FC Inter ja HIFK kohtaavat perjantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa.

Inter kohtaa HIFK:n toisen kerran tämän kauden aikana. Toukokuussa joukkue haki vierasvoiton Helsingistä 0-2 tuloksella. Interin valmistautuminen otteluun on ollut haasteellinen. Joukkuetta noin vuoden luotsannut Shefki Kuqi sai väistyä valmentajan paikalta torstai-iltapäivällä. Joukkuetta luotsaa perjantaisessa ottelussa Fabrizio Piccareta, jonka Inter nimitti Kuqin jälkeen joukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Inter-historian ensimmäinen italialainen päävalmentaja myöntää, että ottelu tulee olemaan haastava.

- HIFK on kokenut joukkue, eikä pelistä tule helppo. Olemme kuitenkin valmiina, lupaa Interin uusi päävalmentaja Piccareta Interin sivuilla.

Piccareta haluaa tuoda ilon takaisin joukkueen pelaamiseen. Se höystettynä hyvin organisoidulla pelaamisella tuo joukkueelle varmasti parempia tuloksia.

- Olen sitä mieltä, että tulokset eivät tule vahingossa. Ne ovat aina seurausta hyvistä suorituksista ja organisoinnista. Haluan saada joukkueen nauttimaan pelaamisesta. Jos pelaajat nauttivat tekemisestä, niin he pystyvät parempaan, uskoo Piccareta.

Piccaretan mukaan Interin pitää pystyä nykyisellä materiaalilla parempaan kuin viime aikoina.

- Meillä on hyvä joukkue. Uskon, että pystymme tällä materiaalilla hallitsemaan otteluita enemmän kuin olemme tehneet viime aikoina, korostaa Piccareta.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pelikiellon takia Petros Kanakoudis sekä loukkaantumisista kärsivät Niko Markkula, Njazi Kuqi, Kevin Mombilo, Kosta Manev ja Elias Mastokangas.

– Saamme aivan varmasti hyvin latautuneen joukkueen vastaan. Valmentajan vaihtaminen kesken kauden tekee aina syystä tai toisesta joukkueesta entistä vaarallisemman. Inter on laatujoukkue, joka on täynnä hyviä pelaajia. Julien Faubert, Alan Henrique, Macoumba Kandji, Timo Furuholm ja vielä Mika Ojala tuli joukkueeseen. Kun näitä nimiä luettelee niin huomaa nopeasti, että heillä on loistavia yksilöitä. Äärimmäisen kova ottelu tiedossa, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo seuransa sivuilla.

HIFK:n kanssa loppukauden sopimuksen tehnyt ja 362 liigaottelua pelannut keskuspuolustaja Tuomas Aho on mukana Turkuun matkustavassa joukkueessa.

– Ei tunnu millään tasolla, että urakkamme helpottuu. He voittivat meidät keväällä 2-0, joten nyt on revanssin paikka. Aho on mukana ja tuntuu todella hyvältä saada mies heti mukaan. Matias Hänninen vapautuu pelikiellosta, joten tilanteemme on parempi kuin HJK-ottelussa, Muurinen sanoo.

HIFK:n pelaajista Tommi Vesala, Pauli Kuusijärvi, Kim Raimi sekä pelikiellossa oleva Jani Bäckman eivät ole valmennusjohdon käytettävissä FC Inter-ottelussa.


FC Inter – HIFK perjantaina 4.8. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.