AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
KuPS
4-4-2

30

(3-0)

Yleisöä 2248

PS Kemi
4-4-2
vko.27 // 7.7.2017

Ennakko: KuPS-PS Kemi

Ennakko: KuPS-PS Kemi

Kuopion Palloseuran kotiottelut jatkuvat jälleen lauantaina Savon Sanomat Areenalla. Veikkausliigan 16. sarjakierroksen kotipelissä kohdataan hyvää sarjakautta pelaava PS Kemi.

Kuopiolaiset saavat vastaansa hyvälaatuisen ja tiukan vastustajan. Kahdeksan liigamaalia viimeistellyt Kemi-hyökkääjä Filip Valencic valittiin Veikkausliigan kesäkuun tähdistöjoukkueeseen. Kemin joukkueesta löytyy hyvää laatua monelta muultakin pelipaikalta ja edessä on jälleen työteliäs lauantai-ilta.

- Kemi on hyvä vastahyökkäysjoukkue. Joukkueessa on hyviä pallonkuljettajia ja hyviä yksilöitä, kuten Abdoulie Mansally, Rasmus Karjalainen sekä Filip Valencic. Kokonaisuudessaan edessä on tiivistä puolustamista ja vastahyökkäyksiä, KuPS valmentaja Jani Honkavaara arvioi ottelun ennakkoasetelmia.

PS Kemi matkaa lauantaina Savon sydänmaille Kuopioon hakemaan kolmea sarjapistettä.

– Jokaista ottelua lähdetään tietysti voittamaan, mutta nyt lisälatausta otteluun antaa se, että KuPS on ainoa joukkue, jota emme ole Veikkausliigassa voittaneet, pohjustaa PS Kemin valmentaja Jari Åhman ottelun lähtöasetelmia.

– Motivaation puutetta ei siis ole ja uskon, että kaikilla riittää energiaa tähän otteluun, joka päättää pitkän ja tiukan pelirupeaman. Lisäenergiaa on helppo kerätä, kun tietää että tämän 90-minuuttisen jälkeen pääsee huilaamaan. Lauantaina joka ukolla on kaikki pelissä, mitään ei jätetä varastoon, "Ootsi" painottaa.

Hyökkääjät Gbolahan Salami ja Solomon Duah ovat KuPS:lta tällä hetkellä pelikiellossa. Keskikenttäpelaaja Urho Nissilä ja puolustaja Tuomas Rannankari ovat sivussa Kemi-ottelusta loukkaantumisten johdosta.

PS Kemillä ei ole kokoonpano-ongelmia. Ainoa poissaolija on korttitilinsä täyteen saanut puolustaja Aubreu David.

– Kaikki muut pelaajat ovat käytettävissä, Åhman varmistaa.


KuPS - PS Kemi lauantaina 8.7. kello 17.00 Savon Sanomat Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.