Yleisöä 2679

4-3-3
vko.14 // 5.4.2017

FC Lahti kiri tasoihin (SJK-FC Lahti 1-1)

SJK ja FC Lahti avasivat kautensa Seinäjoen OmaSp Stadionilla 1-1 (0-0)-tasapelillä.

Isännät menivät johtoon Billy Ionsin rangaistuspotkumaalilla 72. minuutilla. Vieraat tulivat tasoihin kymmenen minuuttia myöhemmin, kun Marko Simonovski ohjasi pallon maalin edestä verkon perukoille.

SJK hallitsi ottelun alkua, eikä FC Lahti päässyt peliin yhtään mukaan. Hiljalleen vierasjoukkue tuli peliin mukaan ja 16. minuutilla Loorents Hertsi veti vaarallisesti ja Mihkel Aksalu pystyi torjumaan vain vaivoin. Pian tämän jälkeen Johannes Laaksonen nousi komeasti boksiin, mutta Lahden puolustus pystyi blokkaamaan.

FC Lahti oli lähellä mennä johtoon 22. Minuutilla, kun Hendrik Helmke pääsi laukomaan boksin rajalta. Vaarallisen näköinen laukaus kuitenkin kilpistyi Santeri Hostikkaan.

27. minuutilla Timo Tahvanainen keskitti pitkän hallintajakson jälkeen vasemmalta laidalta Facundo Guichonille, mutta seurauksena oli vain kulmapotku. Pari minuuttia myöhemmin Lahden Loorents Hertsi oli jälleen SJK-puolustuksen riesana, mutta hänen laukauksensa meni hieman ohi takatolpasta.

Viitisen minuuttia ennen taukoa Timo Tahvanainen keskitti vasemmalta laidalta boksiin Billy Ionsille, joka jatkoi pallon Facundolle hyvään paikkaan. Uruguaylaistaiturin veto meni kuitenkin ohi maalin.

55. minuutilla Hendrik Helmke syötti Mikko Kuninkaalle, jonka hyvä laukaus meni vain hieman ohi maalin.

Anatole Abang teki ensiesiintymisensä SJK-paidassa, kun hän korvasi Aristote Mboman 63. minuutilla. 70. minuutilla Mihkel Aksalu avasi pitkän pallon Abangille, joka jatkoi sen päällään Matti Klingalle. Klinga syötti Billy Ionsille, joka eteni boksiin ja lähti haastamaan Kalle Taimia. Taimi joutui rikkomaan ja pallo vietiin pilkulle. Billy Ions laukoi ohi maalin, mutta rangaistuspotku uusittiin, sillä lahtelaispuolustaja oli ehtinyt reilusti boksin sisään ennen kuin veto lähti. Toisella yrittämällä Ions onnistui ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Noin vartti ennen loppua Lahti rakenteli hyvän hyökkäyksen, jonka päätteeksi Loorents Hertsi keskitti oikealta laidalta maalille Hendrik Helmkelle, jonka jatko karkasi yli maalin.

Myös toinen tuore SJK-hankinta teki debyyttinsä kultamustassa. Chema Anton tuli 79. minuutilla Facundon tilalle.

SJK:lla oli erinomainen paikka siirtyä kahden maalin johtoon kymmenisen minuuttia ennen loppua, kun Johannes Laaksonen nousi komeasti vasemmalta laidalta ja syötti keskustaan Tomas Hradeckylle, jonka laukaus suuntautui kuitenkin päin Aleksandr Vasiutinia

FC Lahti tasoitti pelin 82. minuutilla. Hendrik Helmken kulmapotku tavoitti Igor Jovanovicin, joka jatkoi pallon Marko Simonovskille, eikä makedonialaiskärki erehtynyt.

SJK sai pallon maaliin ottelun loppuhetkillä, mutta tilanne oli paitsio. Elias Ahde tuli kentälle Billy Ionsin tilalle, ja teki samalla Veikkausliigadebyyttinsä. Myös Lahti oli lähellä maalia lopussa hieman hämmentävässä tilanteessa. Aleksi Paananen keskitti vasemmalta ja pallo meinasi lipsahtaa takakulmaan, mutta kolahti SJK:n onneksi vain tolppaan.

FC Lahti oli SJK:lle jälleen kerran vaikea vastus. Molemmilla joukkueilla oli avaimet voittoon, eikä 1-1-tasapeliä voi kovin isona vääryytenä pitää.

VPS - SJK Elisa Stadionilla lauantaina 8.4. kello 16.00 ja Ilves - FC Lahti Ratinan stadionilla lauantaina 8.4. kello 16.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.