AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PS Kemi
4-4-2

11

(1-0)

Yleisöä 3325

RoPS
5-2-3
vko.26 // 28.6.2017

Ennakko: PS Kemi-RoPS

Ennakko: PS Kemi-RoPS

PS Kemi ja RoPS iskevät yhteen kauden toisessa Pohjoisen derbyssa torstaina Sauvosaaressa.

Lähtökohdat otteluun ovat äärimmäisen tasaiset. PS Kemi ja RoPS ovat tasapisteissä sarjataulukon tasaisen keskikastin peräpäässä maalieron pitäessä kemiläiset rovaniemeläisten edellä. Tilanne voi kuitenkin muuttua torstain myötä melkoisesti, sillä kumpi tahansa nousisi voitolla kertaheitolla sarjataulukon neljännelle sijalle.

PS Kemin tappioton putki katkesi maanantaina SJK:n vieraana ja RoPS puolestaan otti maanantaina kotivoiton Ilveksestä.

Kaksikko kohtasi jo huhtikuun lopussa Rovaniemellä. PS Kemi johti ottelua Filip Valencicin osumalla ja oli lähellä menneä kahden maalin johtoon rangaistuspotkusta, jonka RoPS-vahti Antonio Reguero kuitenkin torjui ja tästä peli alkoi kääntyä RoPS:lle, joka vei lopulta voiton maalein 3-1.

- Meidän ensimmäinen ottelu pelattiin arktisissa olosuhteissa, eivätkä joukkueetkaan olleet täysin valmiita, RoPS-luotsi Juha Malinen huomauttaa .

- Mutta nyt täällä pohjoisessa alkaa olemaan jalkapallofiilis jo säidenkin suhteen. Lehdet on puissa, ja pari viikkoa sitten näytti siltä, että kesäkin taisi täällä käväistä. Se tuo heti erilaisen fiiliksen koko tähän tekemiseen ja ympäristöön.

PS Kemi pääsee otteluun lähes täydellä kokoonpanolla. RoPS:n kokoonpanosta on varmuudella poissa pitkäaikaispotilas Aapo Heikkilä. Myös Vaasassa kesken ottelun vaihtoon otettu Lassi Järvenpää todennäköisesti lepäilee edelleen. Muuten joukkue on terveenä ja ilman pelikieltoja.

Torstainen on kuitenkin jo kolmas ottelu viikon sisään, joten pelaajien rasitustaso kertaantuu pakostakin. Tämän on huomioinut myös Juha Malinen.

- Edellisestä pelistä on kulunut vain pari päivää, joten meidän on vahvasti mietittävä, kuinka paljon pystymme käyttämään rotaatiota, päävalmentaja mietiskelee.

- Samalla meidän on kyettävä ottamaan huomioon Kemin vahvuudet. Tämä on haaste, mutta olemme esittäneet viimeisen kolmen kierroksen aikana hyviä otteita. Olemme valmiita tähän otteluun.


PS Kemi-RoPS Sauvosaaren kentällä torstaina 29.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: PS Kemin verkkosivut, RoPS:n verkkosivut