RoPS
5-2-3
vko.26 // 29.6.2017

Pistejako Pohjoisen derbyssa (PS Kemi-RoPS 1-1)

PS Kemi ja RoPS jakoivat pisteet torstain ainoassa Veikkausliigaottelussa maalein 1-1 (1-0) ja sarjataulukon keskikasti tiivistyi entisestään.

Kotijoukkue kykeni luomaan Sauvosaaren nihkeällä nurmella rutkasti maukkaita tekopaikkoja ja joukkue olisi voinut ratkaista ottelun edukseen jo avausjaksolla, jonka ainoaksi maaliksi jäi kuitenkin "Kenny" Mansallyn osuma 31. minuutilla.

Se olikin varsin komea. Rasmus Karjalainen haastoi oikealla laidalla RoPS-puolustuksen onnistuneesti, lähetti pallon maaliedustalle, jonne rynninyt Mansally sai tuikattua jalkansa pallon eteen ja peliväline iskeytyi voimalla RoPS-maalin kattoon.

Jo sitä ennen ehti tapahtua paljon. Jo 8. minuutilla Edwin Salazar pääsi nokikkain Regueron kanssa, mutta espanjalaisvahti onnistui torjunnassaan. Heti perään Salazarin kierteinen laukaus kolahti RoPS-maalin ristikkoon. 25. minuutilla puolestaan avausjakson ehdottomasti näkyvin pelaaja Rasmus Karjalainen hassutti kolme valkopaitaa kahville ja pääsi vetämään keskeltä, mutta laukaus kolahti jälleen vain ylärimaan. "Rasse" olisi ansainnut ehdottomasti tilanteesta maalin, mutta aina palkintoa hyvästäkään suorituksesta ei heru.

Vielä viisi minuuttia ennen taukovihellystä Valencic-Mansally-Valencic yhdistelmä toimi hienosti ja Valencicin vihainen veto viuhui vain 20 senttiä tolpasta ohi. RoPS:n ainoa todellinen maalitilanne ensimmäisellä pelipuolikkaalla tuli jo minuutin pelin jälkeen kun Robert Taylorin laukaus kimmahti ylärimasta yli Oskari Forsmanin vartioiman maalin.

Kotijoukkue aloitti myös toisen jakson terävästi. Mansally pelattiin tekopaikkaan, mutta mies ei saanut tällä kertaa laukausta aikaiseksi. Sen jälkeen peli eteni hyvin tasaisissa merkeissä, kunnes PS Kemille tuli – kuten niin monessa muussakin ottelussa – yksi sysimusta hetki. Joukkue purki Robert Taylorin antaman kulmapotkun huonosti, pallo ajautui RoPS:n Eetu Muinoselle, joka puski pallon rankkarialueen rajalta löysästi kohti kemiläismaalia. Kaikkien yllätykseksi pallo lirui täynnä pelaajia olleen boksin läpi maaliin saakka.

Vierasmaalin jälkeen PS Kemin ote kirposi täysin ja RoPS hallitsi mielin määrin palloa seuraavan vartin ja toinen vierasmaali "leijui" ilmassa. Kunnon tilanteet olivat kuitenkin harvassa ja ottelun viimeisen vartin aikana kotijoukkuekin pääsi hiukan paremmin peliin mukaan.

FC Lahti - PS Kemi tiistaina 4.7. kello 18.30 Lahden stadionilla ja RoPS - HIFK lauantaina 8.7. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.