AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
VPS
4-5-1

02

(0-0)

Yleisöä 3123

Ilves
4-5-1
vko.21 // 23.5.2017

Ennakko: VPS-Ilves

Ennakko: VPS-Ilves

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna Ilveksen Elisa Stadionilla. Ottelu vislataan käyntiin kello 18.30.

Vaasalaisten päävalmentaja Petri Vuorinen on valmistellut joukkuettaan mahdollisimman hyvin tulevaa koitosta varten.

- Ensimmäinen asia, johon kiinnittää huomiota nyt muutaman hyvän tuloksen jälkeen on, että fokus pysyy meidän omissa rooleissamme kentällä. Ei saa olla liian rento peliin lähtiessä, vaan pitää pystyä suorittamaan kentällä parhaalla mahdollisella tavalla ja sitä kautta tulee sitten hyvä tulos. Se on ensimmäinen asia, jos meinaamme onnistua, Vuorinen kommentoi.

Vastaan asettuu Vuorisen mukaan hyvin rakennettu joukkue. Tamperelaisten runko säilyi viime vuodesta hyvin samanlaisena ja lisäksi he ovat saaneet vahvistuksina ryhmäänsä muun muassa toppari Jani Tanskan ja hyökkäyspäähän Tucon ja Youness Rahimin sekä ex-VPS-laituri Eero Tammisen.

- Olemme pelanneet tasaisia pelejä heitä vastaan. Ilves puolustaa hyvin, matalalta monella pelaajalla ja tiiviisti. Blokkia voi olla vaikea murtaa. Hyökkäyssuuntaan he ovat saaneet uusia, vaarallisia pelaajia. Varsinkin nopeissa hyökkäyksissä ja vastaiskuissa meidän pitää olla valmiina vastaamaan, jos tulee paljon juoksemista omaan päähän. Odotan tasaista ja tiukkaa peliä.

- Vastustajassa on paljon samaa kuin viime kaudella, kun siellä on paljon samoja pelaajiakin. Tänä vuonna he ovat hyökänneet nopeammin riiston jälkeen ja tehneet sitä hyvin. Siinä on iso haaste. He ovat hyviä myös erikoistilanteissa.

Vepsun pelaajatilanne alkaa olla paranemaan päin. Ville Koskimaa ja Mikko Viitikko ovat kuntoutumassa pelikuntoon ja Aatu Laatikaisen vamma oli paljon pelättyä lievempi. Hänen ja Sebastian Strandvallin tilannetta katsotaan kuitenkin vielä tarkemmin pelin alla.

- Katsotaan kuinka hyvässä pelikunnossa Ville ja "Miki" ovat, mutta he harjoittelevat jo mukana ja ovat mahdollisia kentällekin. Aatun kohdalla katsotaan vielä, onko hän kokoonpanossa ja "Sebaa" vaivaa vanha vamma. Jos kaikki menee hyvin, niin Seba on mukana huomenna. Joka tapauksessa meillä alkaa olla taas pelaajia sen verran, että he antavat vaihtoehtoja ja tuovat keskinäistä kilpailua peliajasta, Vuorinen pohtii.

Ilveksen kausi alkoi mallikkaasti, mutta viime aikoina kuntopuntari on kääntynyt laskuun. Perjantaina FC Inter vei Tammelasta kolme pistettä mennessään 0-2-lukemin. Samassa ottelussa kolhiintuneen Marco Matronen pelaaminen keskiviikkona on epävarmaa.

Sitkeää kantapäävaivaa viime viikot parannellut laitahyökkääjä Eero Tamminen on palannut harjoitusvahvuuteen, mutta hänen pelikuntonsa on vielä kysymysmerkki. Pitkäaikaisloukkaantuneet Teemu Penninkangas, Tariq Kazi ja Jude Nworuh ovat varmuudella sivussa.

Erilaiset loukkaantumiset ovat tänä vuonna kiusanneet, mutta päävalmentaja Jarkko Wiss pysyy tyynenä.

– En ole huolestunut loukkaantumisista, ne kuuluvat tähän lajiin. Vammat eivät ole vieläkään johtuneet harjoittelusta, eli kukaan ei ole hölmöillyt. Niitä vain tulee joskus, Wiss toteaa seuransa verkkosivuilla.


VPS-Ilves Elisa Stadionilla keskiviikkona 24.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, Ilveksen verkkosivut