4-5-1
vko.21 // 24.5.2017

Ilvekselle vierasvoitto Vaasasta (VPS-Ilves 0-2)

Ilves kukisti keskiviikkona VPS:n Vaasassa.

Ilves haki keskiviikkona täyden pistepotin Vaasasta, kun VPS kaatui toisen puoliajan maaleilla 2-0.

Ottelun avausjakso oli tasaista kamppailua, jossa kumpikin joukkue pyrki rakentamaan peliä pitkien hyökkäysten kautta. Kummallakin joukkueella oli vaiheensa, kun ne olivat niin sanotusti pelin päällä. Huippuvaarallisten paikkojen luominen oli molemmille hankalaa. Ilveksen parhaat paikat tulivat vahvasti haastaneen Youness Rahimin laukausten myötä hieman kauempaa maalista ja VPS:nn paikat puolestaan pedattiin Andre Clennonille, jonka ruuti oli kuitenkin maalintekotilanteissa märkää, eivätkä laukaukset ja puskut saaneet tarpeeksi pontta taakseen.

Avauspuoliajan jälkeen tauolle lähdettiin ansaitusti 0-0 -tilanteessa ja näytti, että tulos voi kääntyä kummin päin vaan.

Toiselle jaksolle Ilves tuli vahvasti ja painoi VPS:n puolustamaan alas. Puolustus kuitenkin piti, eikä vierasjoukkue päässyt vieläkään aivan täydellisesti hätyyttelemään isäntien maalia. Pikkuhiljaa VPS alkoi saada juonesta kiinni ja painoi puolestaan Ilvestä alemmas omalle kenttäpäädylleen.

Pelin 70. minuutilla sattui VPS:n paineenpurussa harmittoman näköisessä tilanteessa paha syöttövirhe, ja Emile Paul Tendeng pääsi karkaamaan keskeltä läpi, eikä erehtynyt maalinteossa. Tämän jälkeen VPS sai paineen hyvin Ilves-päätyyn edelleen, mutta maalipaikoille pääseminen tuotti taktisesti todella kypsän esityksen pelanneen Ilveksen puolustuksen myötä suurta tuskaa.

Kuusi minuuttia ennen täyttä aikaa Ilves käynnisti nopean hyökkäyksen ja laittoi viimeisen niitin "Vepsun" arkkuun. Tendeng nousi pallon kanssa, pelasi sen Ariel "Tuco" Ngueukamille, joka taidokkaasti hankki itselleen tilan ja viimeisteli taitavasti alakulmaan vieraiden 2-0 -osuman.

PS Kemi-VPS Karihaaran kentällä lauantaina 27.5. kello 15.00 ja JJK-Ilves Harjun stadionilla lauantaina 27.5. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.