AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
FC Lahti
4-3-3

22

(2-1)

Yleisöä 1911

HIFK
4-4-2
vko.15 // 17.4.2016

Ennakko: FC Lahti-HIFK

Ennakko: FC Lahti-HIFK

FC Lahti pelaa kauden 2016 ensimmäisen kotipelinsä maanantaina, kun se isännöi Kisapuistossa Helsingin IFK:ta.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas on odottavissa tunnelmissa ensimmäisen kotiottelun alla.

- Totta kai odottavat ja innostuneet tunnelmat, että päästään avaamaan pelit kotona. Jossain määrin arveluttaa, kun takana on vain yksi nurmikokemus ja huomenna edessä toinen. Tilanne on mikä on. Sitä ei voi liikaa miettiä. Otteluun on valmistauduttu hyvin. Meillä on ehjä ja hyvä harjoitusviikko alla, Korkeakunnas kertoo FC Lahden verkkosivuilla.

Tulevalla viikolla Lahdella on edessä kolme ottelua. Maanantain HIFK – kotiottelun jälkeen tie vie torstaina IFK Mariehamnin vieraaksi Suomen Cupin kuudennen kierroksen otteluun ja sunnuntaina matkakohteena on Kuopio.

Kierrätystä pelaajistossa on väkisinkin tulossa viikon aikana.

- Ei se huomenna varmaan näy. Nyt tähän peliin valitaan ne, jotka ovat olleet terävämpiä ja ketkä sopivat tähän peliin. Olen miettinyt sitä torstainkin kokoonpanoa, tulee vaihtuvuutta kun pelataan taas sunnuntaina. Suurin osa meidän pelaajista tulee tämän viikon peleissä kentällä esiintymään, "Toke" uskoo.

HIFK on saalistanut kauden kahdesta ensimmäisestä ottelustaan kolme pistettä. Sarja-avauksessa HIFK onnistui voittamaan vieraskentällä PK-35:n lukemin 2-0, mutta punanutut joutuivat nöyrtymään viime torstaina Interille kotistadionillaan 1-2 päättyneessä ottelussa.

FC Lahti on tämänvuotisen Liigacupin voittaja, kun lahtelaisryhmä kaatoi hallitsevan Suomen mestarin SJK:n niukasti rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

– Vastassa on talvikauden mestari, joten haaste on iso. Lahti on uudistunut, ja joukkue pelaa vahvaa ja nopeaa jalkapalloa. Myös ensimmäinen nurmipeli tuo omat haasteensa. Emme ole päässeet nurmelle treenaamaan vielä lainkaan, joten ensimmäiset kosketukset nurmeen tulevat Kisapuiston alkuverryttelyssä, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo seuran verkkosivuilla.

FC Lahden pelaajatilanne on ottelun alla erinomainen.

- Euller on vetänyt loppuviikon jo joukkueen mukana, mutta on vielä tässä pelissä sivussa. (Jussi) Länsitalo tulee ensi viikolla mukaan, Korkeakunnas valaisee.

HIFK:n kokoonpanosta ovat puolestaan sivussa maalivahti Jere Piirainen, Xhevdet Gela, Jani Bäckman, Eero Peltonen sekä Emil Conti.


FC Lahti-HIFK Lahden Kisapuistossa maanantaina 18.4. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.