HIFK
4-4-2
vko.16 // 18.4.2016

HIFK nousi lopussa tasoihin (FC Lahti-HIFK 2-2)

FC Lahti ja HIFK tasasivat pisteet maanantaina Lahden Kisapuistossa 2-2-tuloksella.

FC Lahti siirtyi ottelun 6. peliminuutilla heti ensimmäisestä hyökkäyksestään 1-0 johtoon. FC Lahden oikea laitahyökkääjä Ivan Solovyev keskitti oikealta laidalta kohti takatolppaa, josta Santeri Hostikka pääsi laittamaan pallon vasemmalla jalallaan ohi HIFK-maalivahti Carljohan Erikssonin.

Ottelun 20. peliminuutilla HIFK sai vapaapotkun keskiympyrän tuntumasta. Joni Korhonen lähetti kierteisen keskityksen boksiin ja Juho Mäkelä oli ensimmäisenä hereillä irtopallossa. Mäkelä ei jäänyt kyselemään vaan latasi pallon voimalla verkkoon vitosen viivan tuntumasta ja toi HIFK:n ottelussa tasoihin liigakauden toisella maalillaan.

Jasse Tuominen latasi kotijoukkueen uudelleen johtoon 44. minuutilla ja puoliajalle lähdettiin FC Lahden 2-1 johdossa.

Tunnin pelin jälkeen Ruotsin Allsvenskanista lainasopimuksella HIFK:n riveihin siirtynyt 18-vuotias Rickson Mansiamina tuli vaihdosta kentälle ja mies teki debyyttinsä Veikkausliigassa. 73. peliminuutilla Juho Mäkelällä oli loistava paikka tasoitukseen, kun Mansiamina löysi hyvällä keskityksellä Mäkelän boksista. FC Lahti-maalivahti Tomi Maanojan reaktiotorjunta pelasti FC Lahden kuitenkin takaiskulta.

HIFK nosti loppua kohti pelaajaryhmitystään ylös ja tähtirinnat hakivat vimmatusti tasoitusmaalia.

Sitkeä yritys palkittin lisäajan viidennellä minuutilla, kun Tommi Vesala keskitti boxiin ja Pekka Sihvola voitti pääpallon 19-vuotiaalle Juho Pirttijoelle. Pirttijoki nousi FC Lahden puolustuksen keskellä korkeimmalle ja puski upealla syöksypuskulla HIFK:n tasoihin. Maali oli Pirttijoelle uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

KuPS - FC Lahti Savon Sanomat Areenalla sunnuntaina 24.4. kello 16.00 ja HIFK - PS Kemi Sonera Stadiumilla maanantaina 25.4. klo 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.