AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
PS Kemi
4-4-2

10

(0-0)

Yleisöä 756

Ilves
4-5-1
vko.18 // 6.5.2016

Ennakko: PS Kemi-Ilves

Ennakko: PS Kemi-Ilves

Lauantaina pelataan PS Kemin viimeinen evakko-ottelu Oulun Raatissa, kun vastustajaksi saapuu tamperelainen Ilves.

Kemiläisille on tarjolla kolmen sarjapisteen lisäksi mahdollisuus nollata pikaisesti keskiviikkoisen KuPS-tappion aiheuttama pettymys. Sen ottelun käsikirjoitus oli alkukaudelta liian tuttua kauraa. Vastustaja rankaisi armotta ja tehokkaasti omista maalipaikoistaan, kun taas Kemin Kuninkailla ei pallo upponnut verkkoon sitten millään.

Maalittomuuden lisäksi myös helpot virheet etenkin puolustussuuntaan nostivat parin nollapelin jälkeen jälleen päätään. Huolellisuus ja tehokkuus näyttäisivät olevan kentällä kadoksissa olevat teesit. Positiivisiakin asioita Kuopiossa nähtiin, kun yli seitsemän kuukauden tauon jälkeen tuulennopea Cornelius Stewart teki paluun punapaitaan. Lisäksi ottelussa nähtiin uusin kemiläinen liigadebytantti, 19-vuotias hyökkääjä Paavo Jokinen.

Huomenna on siis kasvojenpesun paikka Raatissa, mutta helpolla Ilvestä ei kesytetä. Keskiviikkona HJK nuiji taululle rumat lukemat Jarkko Wissin suojatteja vastaan Sonera Stadiumilla, kun ottelu päättyi tuolloin kotijoukkueen eduksi 5-1. Tamperelaisten saldo tämän kauden sarjaotteluista on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Maaliverkkoja ovat venyttäneet Emile Paul Tendeng kahdella täysosumallaan, sekä Tuure Siira ja Mika "Lada" Lahtinen yhdellä osumalla. Oululaiskatsojilla on ottelussa runsaasti lisämielenkiintoa, kun kentällä saatetaan nähdä jopa kolme paikallista pelaajaa. PS Kemin Juhani Pennasen ja Matias Ojalan lisäksi Ilveksen riveistä löytyy Tuure Siira.

David Bitsindou palannee kotijoukkueen kokoonpanoon pienen sairastelun jälkeen, mutta Kaby on lievän jalkavamman takia poissa pari viikkoa. Myös Kalle Taimi on edelleen sivussa.

llves on siis pelannut neljä sarjaottelua, joista saldona on kuusi pistettä. Kaksi ensimmäistä ottelua päättyi voittoon ja kahdessa viime ottelussa on tullut tappiot. Viime keskiviikkona Helsingissä pelattiin erittäin kaksijakoinen ottelu, missä Ilveksen erinomainen avausjakso kuihtui toisella jaksolla kasaan ja HJK otti lopulta selkeän 5-1-kotivoiton.

- Toinen jakso oli massiivinen pettymys. Jos positiivisia asioita haetaan, niin ensimmäisellä jaksolla saimme tehtyä HJK:n aika turhautuneeksi. Vielä kun saamme kaksi hyvää jaksoa samaan otteluun, niin pisteitä alkaa taas tulla, kommentoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss seuran verkkosivujen mukaan.

Ilveksen kokoonpanossa ei ole edelleenkään paljon poissaoloja. Maalivahti Otto Huuhtanen (sormi) sekä laitapuolustaja Antti Koskinen (nivunen) ovat varmoja poissaolijoita. Serbitoppari Pavle Milosavljevic sai viikko sitten perjantaina kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan pienen nivusvamman ja mies oli sivussa keskiviikon vierasottelusta HJK:ta vastaan. Milosavljevicin pelaaminen lauantaina on vielä kysymysmerkki.

- Pelit tulevat lyhyellä aikavälillä, mutta saamme lauantaina taas monelle pelipaikalle tuoreita jalkoja. Ottelusta tulee meille kova haaste pitkine junamatkoineen. Meidän pitää saada pidettyä paketti ja järki kasassa koko 90 minuuttia, niin uskon, että saamme hyvän tuloksen.

- Olemme katsoneet joukkueen kanssa videolta viime keskiviikon HJK-ottelumme. Omista virheistämme tuli ne maalit meidän päähän ja nyt otetaan niistä virheistä opiksi. Muuten meillä on pelaaminen kunnossa, Wiss totesi.


PS Kemi – Ilves Raatin stadionilla lauantaina 7.5. kello 16:00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa. Lauantain ottelut myös Nelosen Futisextra-lähetyksessä, jonka pääotteluna nähdään PK-35 Vantaa - HJK.