4-5-1
vko.18 // 7.5.2016

PS Kemi vajaalla voittoon (PS Kemi-Ilves 1-0)

PS Kemi kaatoi Ilveksen Oulussa viime hetken maalilla 1-0 (0-0).

Ilves matkusti lauantaina Ouluun, missä isäntäjoukkueena toimi PS Kemi. Ilves hallitsi kenttätapahtumia läpi ottelun ja pääsi pelaamaan miesylivoimallakin 50 minuuttia, mutta ylärimaa lähemmäksi ei palloa saatu. Sen sijaan PS Kemin kapteeni Billy Ions ratkaisi lopussa ja näin lopputuloksena 1-0 (0-0).

Ilves aloitti ottelun varsin vahvasti. Paluun kotikentälleen tehnyt ex-oululainen Ilves-keskikenttämies Tuure Siira pääsi heti 4. minuutilla laukomaan kovaa 20 metristä, mutta eleettömän matsin pelannut kotimolari Juhani Pennanen torjui.

Vierasjoukkue Ilves lisäsi painetta ja hyökkäyksiä sateli molemmilta laidoilta. Ilves oli lähellä siirtyä johtoon 18. minuutilla, kun Emile Paul Tendeng purjehti vasemmalta laidaltaan boxiin syöttäen toiselle laidalle. Pallo otti kimmokkeen kemiläispuolustuksesta, mutta jälleen Pennanen sai näppylähanskansa viime hetkellä väliin.

Tendengille avautui edellistäkin parempi maalipaikka reilun puolen tunnin jälkeen. Ilves-kapteeni Antti Hynynen syötti taitavasti oikealta laidalta ja tendeng latasi 8 metristä täysillä, mutta veto suuntautui harmittavasti suoraan kohti Pennasta, joka nyrkkeili pallon muualle.

Raatin stadionin epätasainen nurmi vaikeutti maassa pelaamista ja pallo pomppi jatkuvasti. Tämä aiheutti normaaliakin enemmän kaksinkamppailuja varsinkin keskikentälle ja molemmin puolin annettiin sekä otettiin iskuja vastaan. Sitten 40. minuutilla kotijoukkueen Janne Turpeenniemi potkaisi kovaa Ilveksen uutta nigerialaishyökkääjää Yero Belloa polveen ja erotuomari Oskari Hämäläinen näytti Turpeenniemelle suoraan punaista korttia.

Avausjaksolla ei maaleja nähty, joten tauolle asteltiin kiikarilukemissa.

Ilves hallitsi miesylivoimalla peliä läpi toisen jakson. Heti jakson alussa Ilveksen Bello pääsi laukomaan avopaikasta, mutta veto oli kehno ja kotimolari Pennanen torjui. Heti perään PS Kemin sitkeästi taistellut kapteeni Ions pääsi puolittaiseen läpiajoon, mutta Ilves-maalivahti Mika Hilander torjui varmasti.

Keltapaidat oli lähellä johto-osumaa 54. minuutilla. Taitava senegalilainen Tendeng syötti kemiläispuolustuksen väliin Lauri Ala-Myllymäelle, joka ehti kurkottaa palloon, mutta taas kerran Pennanen torjui. Ilves lisäsi jatkuvasti painetta ja kotijoukkue joutui täysin puolustuskannalle.

Ilves sai parhaan maalipaikkansa 65. minuutilla. Keskikenttämies Marco Matrone pääsi kulmapotkun jälkitilanteesta puskemaan maalinedustalta, mutta pallo kolahti harmittavasti ylärimaan. Pian tuon jälkeen, kesken Ilveksen voimakkaan painostusjakson, pääsi PS Kemin Ions yksin läpi, mutta Ilves-toppari Heikki Aho suoritti upean liukutaklauksen viimeisellä hetkellä.

PS Kemi keskittyi yhä uhrautuvaisemmin puolustamaan eikä Ilves saanut kunnolla puhkottua tuota miesmuuria. Sitten 86. minuutilla PS Kemi sai luotua vielä yhden vastahyökkäyksen. Kentän hahmo, kotijoukkueen keskikenttäpelaaja Matias Ojala, syötti paitsion rajamailla kytänneen Ionsin läpiajoon ja pallo maaliin. 1-0 ja kotivoitto kemiläisille.

VPS-PS Kemi Kaarlen kentällä perjantaina 13.5. kello 18.30 ja Ilves-PK-35 Vantaa Tammelan stadionilla perjantaina 13.5. kello 18.30. Molemmat ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.