HIFK
4-5-1
vko.19 // 14.5.2016

SJK:lle helpottava voitto (SJK-HIFK 2-1)

SJK nousi pois Veikkausliigan jumbosijalta voittamalla HIFK:n kotiyleisönsä edessä 2-1.

Jo ottelun neljännellä minuutilla Teemu Penninkangas jatkoi päällään Matti Klingan pitkän avauksen boksiin, mutta Roope Riski ei aivan ehtinyt palloon. Kymmenennellä minuutilla Tuco syötti upeasti Roope Riskille, joka pääsi nokikkain HIFK-vahti Carljohan Erikssonin ja laukoi tyylikkäästi kauden kolmannen liigamaalinsa.

22. minuutilla HIFK sai vapaapotkun boksin rajalta. Xhevdet Gela laukoi vaparin kuitenkin suoraan muuriin, jatkopallo tuli Jukka Sinisalolle, mutta hänen vetonsa meni ohi maalin.

34. minuutilla Teemu Penninkangas meni vasemmassa laidassa heittämällä Matias Hännisen ohi ja keskitti Tucolle. Tuco pääsi laukomaan, mutta veto epäonnistui ja meni selvästi ohi maalin.

57. minuutilla Xhevdet Gela pääsi laukomaan täysin vapaasti 10 metristä, mutta SJK-toppari Abdoulaye Meite torjui lähes maaliviivalta. Pari minuuttia Myöhemmin Gela pääsi laukomaan HIFK:n vastahyökkäyksen päätteeksi 20 metristä. Kova veto meni kuitenkin yli maalin.

HIFK sai pallon maaliin 63. minuutilla. Esa Terävä syötti ja Juho Mäkelä tuikkasi pallon maaliin lähietäisyydeltä. SJK:n onneksi tilanne oli kuitenkin paitsio.

68. minuutilla Johannes Laaksonen ja Youness Rahimi riistivät pallon Fredrik Lassasilta. Rahimi syötti ja Johannes Laaksonen pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta Erikssonin vastaantulo esti maalintekoaikeet.

76. minuutilla Tarmo Kink leikkasi erinomaisesti sisään ja laukoi takakulmaa kohti hyvän kudin, jonka Eriksson torjui vain vaivoin.

HIFK tasoitti ottelun 1-1:een 79. minuutilla. Abdoulaye Meite joutui kaatamaan Esa Terävän boksissa ja pallo vietiin pilkulle. Juho Mäkelä teki pilkusta kauden viidennen maalinsa. Hän on maalipörssin kärjessä yhdessä IFK Mariehamnin Dever Orgillin kanssa.

Loppuratkaisu oli kuitenkin vielä jäljellä. Johannes Laaksonen sai pallon oikeaan laitaan vapaaseen tilaan pari minuuttia ennen loppua. Laaksosen täydellisyyttä hiponut keskitys löysi Tarmo Kinkin, joka puski komeasti kauden ensimmäisen maalinsa. SJK kesti vieraiden loppurynnistyksen hyvin ja otti erittäin maukkaan ja tärkeän voiton.

KuPS-SJK Savon Sanomat areenalla lauantaina 21.5. kello 16 ja HIFK-IFK Mariehamn Sonera stadiumilla perjantaina 20.5. kello 18.30. Ottelut esitetään suorina lähetyksinä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.