AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
4-4-2

21

(1-0)

Yleisöä 1387

HIFK
4-5-1
vko.19 // 13.5.2016

Ennakko: SJK-HIFK

Ennakko: SJK-HIFK

Lauantaina Seinäjoen Keskuskentältä ei tunnelmaa puutu, kun SJK isännöi Helsingin IFK:ta kello 16.00 alkavassa ottelussa. Kotijoukkue saalistaa toista perättäistä kotivoittoa kovaäänisten kannattajiensa edessä ja myös vierailija HIFK tuo mukanaan pari bussilastillista kannattajia.

SJK tarvitsee yhteisönsä taakseen, sillä alkukausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan.

- Tässä vaiheessa, kun kaikki joukkueet ovat pelanneet noin seitsemän ottelua, alkaa sarjataulukko näyttämään jo, miten voimasuhteet ovat. Me olemme tällä hetkellä viimeisenä ja se on tietenkin murheellista. Me kunnioitamme aina tulosta, mutta välillä tuloksetkaan eivät ole tällä kaudella näyttäneet ihan sitä koko pelin kuvaa. Meidän tehtävänä on nyt kääntää se. Saada ehjä peli ja saada se tulos, sanoo SJK:n päävalmentaja Simo Valakari seuransa verkkosivuilla.

- Odotukset ja tekeminen eivät tällä hetkellä kohtaa. Me menetetään liian helposti meidän henkinen kantti tehdä oikeita asioita, kun tulee muutama vastoinkäyminen. Jalkapallossa tulee aina puoliaikojen sisällä hetkiä, jolloin vastustaja saa muutaman hyvän syötön omille ja he saavat muutaman hyvän paikan, varsinkin kun tässä sarjassa on hyviä joukkueita. Eikä me voida siitä heti lannistua niin, että koko meidän peli on mennyttä. Samoin isossa kuvassa, me ei voida ensimmäisten seitsemän pelin jälkeen sanoa, että tämä kausi on mennyttä nyt, kun olemme viimeisenä. Meidän täytyy jatkaa taistelua ja mennä siitä eteenpäin. Jos me nyt lyömme hanskat tiskiin, niin tässä ei ole mitään järkeä. Pelin sisällä meidän täytyy kestää vastoinkäymiset, mutta samoin ne pitää kestää myös sarjan sisällä ja jatkaa meidän omia juttuja, jatkaa Valakari päättäväisenä.

Loukkaantumistilanne ei ole vielä SJK:lla hellittänyt, mutta se on kokoajan menossa parempaan suuntaan. Mehmet Hetemaj harjoittelee jo kevyesti omaan tahtiinsa ja laitapuolustaja Timo Tahvanainen on jo mukana joukkueen harjoituksissa. Myös Richie Dorman on nähty mukana Prunttimäessä. Edellä mainittu kolmikko ei ole kuitenkaan vielä mukana kokoonpanossa lähiaikoina.

– Fyysinen peli tulossa. Seinäjoen kenttä on pieni ja SJK taistelee kynsin hampain kääntääkseen kurssinsa. Me taas tarvitsemme voiton tästä pelistä, jotta pysymme kärjen tuntumassa, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo puolestaan helsinkiläisten verkkosivuilla.

HIFK:n kokoonpanosta ovat sivussa Pauli Kuusijärvi, Otto-Pekka Jurvainen, Eero Peltonen, Ville Salmikivi, Emil Conti sekä maalivahti Jere Piirainen.

SJK-HIFK Seinäjoen Keskuskentällä lauantaina 14.5. kello 16.00. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HIFK:n verkkosivut.