AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
Ilves
4-5-1

10

(1-0)

Yleisöä 5050

HJK
4-3-3
vko.28 // 16.7.2016

Ennakko: Ilves-HJK

Ennakko: Ilves-HJK

Ilves kohtaa sunnuntaina kotikentällään Tampereen Tammelassa liigakärki HJK:n.

Ilves on pelannut tällä kaudella 15 ottelua ja saldona on kahdeksan voittoa sekä seitsemän tappiota. Kasassa on 24 sarjapistettä. Viime sunnuntaina joukkue pelasi pitkään väkevästi vierasottelussa sarjakakkosta IFK Mariehamnia vastaan, mutta tehokas kotijoukkue voitti ottelun 3-1 (1-1). Ilveksen ainoan maalin teki Antto Hilska ja syötön tarjoili kukapas muukaan kuin Tendeng.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella ainoastaan poskiluumurtumasta toipuva 18-vuotias keskikenttäpelaaja Diogo Tomas sekä Newcastlessa testileirillä oleva 16-vuotias maalivahti Otto Huuhtanen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa mielenkiinnolla sunnuntaita.

- Treeneissä on ollut tällä viikolla hyvin pelaajia ja olemme päässeet pelaamaan paljon 11 vs. 11 -pelejä. Muutamalla pelaajalla on ollut pieniä vaivoja, mutta ei mitään vakavaa kuitenkaan. Vastaan tulee sunnuntaina kaikkien maakuntien kotiotteluiden ykkössuosikki. Toivottavasti tulee paljon yleisöä kannustamaan meitä, kun lähdemme hakemaan isoa päänahkaa suuresta ja mahtavasta HJK:sta, Wiss toteaa Ilveksen verkkosivuilla.

- Itse entisenä HJK:n kapteenina tiedän mitä siellä pelaajilta vaaditaan – pelistä ja paikkakunnasta toiseen. Iso ottelu edessä ja meidän pitää olla valmiita taistelemaan. Kenenkään pelaajan ei tarvitse ylittää itseänsä, vaan haluan pelaajieni esiintyvän omalla hyvällä tasollaan ja antavan kaikkensa joukkueen eteen, kommentoi Wiss.

HJK:n miehistö on terve ja nälkäinen. Kierrätys otteluruuhkassa tulee jatkumaan sunnuntaina päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan.

- Kilpailu pelipaikoista on kova ja Tampereella nähdään pelaajia, jotka eivät olleet avauksessa Bulgariassa. Viikko sitten voitokkaassa Kemi-pelissä yksi onnistujista oli Sebastian Dahlström, joka lunasti hyvällä pelillään avauspaikan Beroeta vastaan. Olen varma, että Ilves-pelissä kentällä on erittäin motivoituneita HJK:n pelaajia.


Ilves - HJK Tammelan stadionilla sunnuntaina 17.7. kello 18.30. Ottelu esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HJK:n verkkosivut